Princ William i Kate Middleton jedan su od onih naizgled savršenih parova, a u njihovom javnom imidžu ‘savršenstva’ ne odmaže ni činjenica da su princ i princeza, odnosno budući kralj i kraljica Velike Britanije.

Ne čudi zato da se svaki detalj njihovog vjenčanja koje se održalo prije punih 11 godina pažljivo pratio i pamtio do današnjeg dana.

Vjenčanica Kate Middleton
Profimedia 

Svaki tako fan kraljevske obitelji zna da se prelijepa Kate za svog Williama udala u raskošnoj vjenčanici s potpisom Alexandera McQueena.

Njena haljina boje bjelokosti od satena s cvjetnim motivima od čipke inspirirala je čitavu generaciju mladenki, ali manje je poznata njena druga haljina koja na prvi pogled izgleda puno skromnije, no jednako je spektakularna.

Tome je svakako pomogla činjenica da ju je, za razliku od prve u kojoj se udala i koju je gledao cijeli svijet, imalo priliku vidjeti samo 300 ljudi. Naime, drugu je vjenčanicu Kate odjenula nakon ceremonije, za privatni prijem u Buckinghamskoj palači. Također, postoji samo nekoliko fotografija princeze u toj haljini.

Druga vjenčanica Kate Middleton
Profimedia 

Blještava druga haljina izrađena je od bijelog satena s dijamantnim pojasom, a bila je ipak jednostavnija što je vjerojatno za Kate bilo pravo olakšanje budući da je tako s Williamom mogla plesati cijele noći. Izgled je upotpunila kardiganom od angora vune.

Iako su se vjenčanice stilski poprilično razlikovale, potpisuje ih ista dizajnerica, Sarah Burton.