Svaku sezonu obilježava nekoliko modela tenisica, a čini se kako se nekadašnji retro modeli polako ali sigurno vraćaju. Tu su i neizostavne 'jordanice' koje su mnoge trendseterice već nabavile i samouvjereno ih kombiniraju u raznim odjevnim kombinacijama.

Dama na špici nosi Nike Air Jordan tenisice
Robert Gašpert 

Uličnu modu u nadolazećim mjesecima obilježit će kaubojke, ali i tenisice koje nas nostalgično vraćaju u prošlost. Ovo su tri modela koja će vladati modnom scenom kroz proljeće i kako ih kombinirati.

Nike Air Jordan

Najpopularnije Nike tenisice nedvojbeno su one Air Jordan, a posljednjih su godina na popisu želja mnogih ljubiteljica mode. Te su sretne ruke već nabavile modele iz limitiranih kolekcija, a neki još strpljivo čekaju u redu da im se sreća osmjehne. Vrlo su traženi i rasprodaju se brzinom munje.

Nose ih mnoge domaće trendseterice, a vješto ih kombiniraju uz suknje, vruće hlačice, traperice, pa čak i haljine. Ove se tenisice iznenađujuće dobro slažu s mnogim stilovima.

Autry Medalist

Poznate kao aerobik tenisice u 80-ima, Autryjev model Medalist ove je godine iznenada izazvao pravi hit i ove su tenisice postale apsolutni modni favorit. Tenisicu Sneaker Medalist by Autry 1985. teniski magazin proglasio je najboljom tenisicom godine, a 2022. bit će neizostavna u kolekcijama influencerica i fashionistica.

Jedan od razloga je to što su niske, imaju lijep retro šarm, lagani potplat i proizvedene su prema vrlo visokim standardima - glatka koža izvana i antilop iznutra. Mogu se kupiti za otprilike 150 dolara.

Adidas Samba

Adidasov model Stan Smith već dugi niz godina uvjerljivo vodi tržište, no čini se da bi se to uskoro moglo promijeniti. Najnoviji hit je njihov retro model Samba za kojim su već poludjele svjetske trendseterice.

Ove legendarne tenisice postale su pravi klasik, a dostupne su i u veganskoj verziji. Nose ih Kendall Jenner, Rita Ora, Emily Ratajkowski, Gwyneth Paltrow, Bella Hadid, Kaia Gerber i Camilla Morrone.