Možda ne mislite da tate imaju puno zajedničkog s najotmjenijim slavnim osobama današnjice, ali možemo se sjetiti jedne stvari koju vjerojatno dijele — ljubav prema retro tenisicama.

Činjenica je da je brend New Balance upravo to istaknuo u svojoj reklamnoj kampanji 2019., za tenisice koje su uključivale slogan, 'supermodeli u Londonu i tate u Ohiju'.

Čini se da je njihova univerzalna privlačnost od tada samo rasla. New Balance je postao jedan od najtraženijih brendova tenisica u ovom trenutku - prema stranici s vijestima o tenisicama The Sole Supplier, interes za tvrtku skočio je za više od 42 posto u prošloj godini.

Dakle, što ih točno čini voljenima? 'Stvarno su za svakoga', rekla je stilistica Stacee Michelle za Shop TODAY. 'Vidjeli smo u posljednjih 100 godina puno njih, od predsjednika do NBA superzvijezda i slavnih, koji nose modele tenisice.'

Hailey Bieber u svom ormaru posjeduje više modela retro tenisica
Profimedia 

Ove godine će najtraženiji biti retro modeli nadahnuti 90-im godinama koje obožavaju brojne slavne trendseterice poput Kaie Gerber, Emily Ratajkowski, Kendall Jenner i Hailey Bieber.

Kako stilizirati 'tatine tenisice'

Osim što su udobne, neki ih smatraju i prilično elegantnima. Njihova trenutna popularnost vjerojatno je, dijelom, zahvaljujući rastućem trendu širih stilova hlača. 'Tatine' tenisice kao što su New Balance modeli, izvrstan su izbor za uparivanje sa širokim hlačama.

Drugi način stiliziranja tenisica je nošenje para s prevelikom jaknom. 'Vidjet ćete mnoge slavne osobe koje nose kapute s tankim donjim dijelom i tenisice', dodala je stilistica. To može biti trench kaput ili jakna koja vam seže do koljena, no ona je rekla da je izgled 'stvarno čist i uglađen'.

Također ih možete pokušati upariti s nečim neočekivanim, poput haljine ili suknje. 'Vidjeli smo mnogo ovog trenda na Tjednu mode i uličnog stila, gdje ljudi nose usklađene komplete sakoa i suknji s parom New Balance tenisica', rekla je Michelle. 'Ili nose slip haljinu s parom tenisica i možda nečim ispod, bez obzira radi li se o dolčeviti ili jakni.'

Uz toliko mogućnosti stiliziranja, cipele su svestrani element koji svatko može izvući. 'Super je kada možete imati prilagodljivu tenisicu koju možete nositi u teretanu, ali onda i nabaciti sjajne traperice, jaknu i izaći kroz vrata, ili blejzer i suknju', rekla je Michelle. 

U galeriji pogledajte više poznatih dama koje obožavaju nositi 'tatine' tenisice.

Profimedia Trend 'tatinih' tenisica postao je jako popularan