Završio je 76. filmski festival u Cannesu gdje su se okupile brojne zvijezde. Festival na francuskoj rivijeri trajao je do 27. svibnja, a predstavio je mnoštvo premijera, među kojima su bili i 'Indiana Jones i brojčanik sudbine' s Harrisonom Fordom kao arheologom u glavnoj ulozi, 'Killers of the Flower Moon' s Leonardom DiCaprijom i Robertom De Nirom, kao i 'May December' s Natalie Portman i Julianne Moore.

Osim o filmovima, govori se i o glamuroznim kreacijama koje smo ovih dana imali prilike vidjeti na crvenom tepihu, stoga smo odlučili izdvojiti top pet kreacija koje su ove godine ukrale svu pažnju na crvenom tepihu, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.

Sabina Jakubowicz

Sabina
SGP / ddp USA / Profimedia 

Kada se poljska manekenka Sabina Jakubowicz pojavila na crvenom tepihu Cannes Film festivala, mnoge je zabrinula svojim izgledom. Naime, Sabina je nosila dugu plavu haljinu s prorezima, koja je istaknula njenu izrazito mršavu figuru.

Adriana Lima

Adriana Lima
DGP/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Za svoje drugo pojavljivanje na najpoznatijem filmskom festivalu, Adriana Lima je izabrala dugu zlatnu haljinu s krupnim šljokicama i povišenim ovratnikom, no pokazalo se da je tekstura haljine naglasila sve njene mane.

Gigi Hadid

Gigi Hadid
Genin Nicolas/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nešto spretnija u odabiru bila je njezina kolegica Gigi Hadid, koja je zasjala u uskoj, bež haljini sirena kroja koju je upotpunila dijamantnim nakitom i glamuroznom frizurom koju je stilizirala u raskošne, voluminozne valove. Mnogi su komentirali kako slavna manekenka nikada nije izgledala ljepše i elegantnije.

Heidi Klum

Heidi Klum
Shootpix/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Slavna manekenka Heidi Klum na 76. filmski festival u Cannesu stigla je u upečatljivoj žutoj haljini kojoj se gornji dio sastoji od traka koje se križaju te ostavljaju 'underboob' otkrivenim. Dok je pozirala fotografima, Nijemica je željela pokazati koliko je haljina libanonskog dizajnera Zuhaira Murada lepršava pa je podignula ruke i požalila. Otvor na haljini se raširio i fotografima otkrio i više nego je trebalo.

Eva Longoria

Cannes hrabra izdanja
Rocco Spaziani / UPI / Profimedia 

Eva Longoria nosila je crvenu haljinu britanskog dizajnera Tonyja Warda s velikim volanima i prorezom do bedra. Na nogama je imala par Santoni sandala, a look je upotpunila velikim naušnicama i Chopardovim prstenom. Mnogi su je prozvali jednom od najbolje odjevenih zvijezda s ovogodišnjeg festivala, a zanimljivo je i da je Longoria prije 18 godina nosila najjeftiniju haljinu ikada na tom događanju. Naime, riječ je o haljini koju je Eva kupila u lokalnom butiku za svega 40-ak eura.

Eva Longoria na Filmskom festivalu u Cannesu 2005. godine
face to face / Face to Face / Profimedia