Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

MATIJA VUICA Bajka za ljubitelje vrhunske mode

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Dizajnerica Matija Vuica ove će subote, 16. lipnja, u dvorcu Trakošćan predstaviti novu kolekciju predivnih toaleta, čije je zaštitno lice jednako atraktivna Viktorija Rađa

Proslavljena dizajnerica Matija Vuica dugi niz godina osvaja domaću i stranu modnu publiku raskošnim kreacijama, bilo da je riječ o večernjim toaletama ili pak vjenčanicama. Prepoznatljivog autorskog rukopisa te beskompromisnosti u kvaliteti izrade i korištenih tkanina i materijala, Matiju odabiru sve dame koje znaju prepoznati kvalitetan proizvod, za koji će izdvojiti novac ili ukazati povjerenje za svoj posebni trenutak u životu. Ne čudi stoga što je nekolicina svjetskih zvijezda, posredstvom agenata i stilista, došla u posjed Matijinih kreacija te se oduševila ovim egzotičnim kreativnim potpisom iz Hrvatske. Ovog će vikenda, točnije u subotu, 16. lipnja, Matija okrenuti novu stranicu u karijeri atraktivnim događanjem u dvorcu Trakošćan kada će predstaviti šezdesetak modela, o čemu smo razgovarali s dizajnericom.

Izvor: Viktor Drago

Više od 36 godina u samom ste vrhu domaćeg dizajna. Odakle vam ta nevjerojatna i inspirirajuća energija?

Put do toga nije bio ni malo lak, a posebice ne kratak, kako se to danas čini svakome tko se odluči okušati u poslu modnog dizajnera. No to ne bih mijenjala ni za što. Svaka godina, svaka haljina, korak je do savršenstva kojem oduvijek težim, a nitko se nije rodio najpametniji. Moje su kreacije moja djeca, a najmlađa se, eto, srećom svakodnevno rađaju i predstavljaju mi veliku sreću i zadovoljstvo. Pri kreiranju kolekcije ili pojedine haljine nikad se ne vodim poslom ili nekim materijalnim ciljem. Znam da svaka haljina ima svoju vlasnicu, neka svrati prije, a neka će malo pričekati. Zato se ponekad teško rastanem od haljina, ali srećom, danas je tu Instagram i ostale društvene mreže, gdje ih mogu vidjeti kako sjaje punim sjajem na svojim novim vlasnicama širokih osmijeha.

Izvor: Viktor Drago

Preferirate li više vjenčanice ili pak večernje haljine?

Ne bih se mogla odlučiti, iako su mi prva ljubav večernje haljine. Razlika je u pristupu, promišljanju, dizajniranju... Izrada vjenčanice uistinu je pravi projekt koji mora ispuniti nekoliko ciljeva koje sam sama sebi zacrtala. Smatram da vjenčanica mora ocrtavati karakter vlasnice, tj. mladenke koja je odabere. Mora biti najljepša, udobna, lagana i mladenka se mora u nju zaljubiti na prvi pogled. Najčešće su to situacije kada svi plačemo na probi haljine - onda kada se dogodi pravi odabir, a to je zapravo vrhunac sreće. Večernje nas haljine ipak mogu nakratko pretvoriti u neke druge osobe, dati nam auru filmske dive, postići da se osjećamo kao zvijezda svog filma.

Izvor: Viktor Drago

Kako provodite slobodno vrijeme?

Iskreno, ne znam za taj koncept. Boravak u mom atelijeru za mene je dio mog života, od kojeg ne trebam odmor. Naravno, otputovat ću, otići na neku predstavu ili koncert, družiti se s prijateljima. Ali povratak u studio meni je povratak u moj svijet u kojem ostvarujem svoje snove. Važno je voljeti, to jest biti zaljubljen u ono što radiš. Naravno, ako ste te sreće da vam se dogodi...

Izvor: Viktor Drago

Što nam pripremate u subotu?

Jedinstvena modna revija održat će se u 16. lipnja u dvorcu Trakošćan, povijesnom spomeniku nulte kategorije i jednom od najljepših europskih dvoraca, koji ekskluzivnom lokacijom i sigurnosnim uvjetima zadovoljava visoke standarde produkcije.

Tagovi

NAJNOVIJE

loader