Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo omiljeni dizajner Hubert James Taffin de Givenchy

Autor J. S.

Slavni dizajner Hubert James Taffin de Givenchy, preminuo je u 92. godini života, objavila je francuska novinska agencija AFP. Pamit ćemo ga po legendarnim kreacijama za ikone stila Audrey Hepburn i Jackie Kennedy

 Izvor: Shutterstock/Guliver

Dizajner Hubert James Taffin de Givenchy preminuo je u snu u subotu 10. ožujka, potvrdio je to njegov partner Philippe Venet, s kojim je slavni dizajner živio u Parizu. 

"S velikom tugom javljamo da je Hubert Taffin de Givenchy preminuo. Bio je simbol pariške elegenacije više od polja stoljeća", poručili su iz Givencyha, modne kuće koju je dizajner osnovao 1952. 

 Izvor: Getty

Jedna od njegovih najpoznatijih kreacija jest ikonična 'mala crna haljina' koju je Audrey Hepburn nosila u otvornoj sceni kultnog filma 'Doručak kod Tiffanyja'.

 Izvor: Shutterstock/Guliver

Givenchy je rođen 21. veljače 1927. godine u francuskom gradiću Beuvaisu. Još kao dječak bio je opsjednut modnim časopisima. Silno je želio raditi za španjolskog dizajnera Cristobala Balenciagu (koji je kasnije postao njegovim mentorom), a snovi da radi u modnom biznisu počeli su mu se ostvarivati kada se kao 17-godišnjak preselio se u Pariz i upisao prestižnu Nacionalnu školu za likovne umjetnosti. Njegov je talent vrlo brzo prepoznat te je počeo raditi za neke od najutjecajnijih modnih dizajnera toga doba. Radio je tako za Jacquesa Fatha, nakon toga je postao asistentom dizajnerice Else Schiaparelli, najveće suparnice Coco Chanel. No sa samo 24 godine osamostalio se i osnovao svoju modnu kuću. 

Magazin

Royals