Sastojci: pastrva 4 kom., cca. 1 kg špek 0,20 kg limeta 2 kom. sol, papar po potrebi maslinovo ulje 0,03 l kelj manja glavica rajčica 1 kom
Priprema: Pastrvu očistimo i na hrptu zarežemo na četiri mjesta. Špek narežemo na kocke pa u svaki zarez na pastrvi stavljamo jednu kockicu špeka i jednu polovicu ploške limete. Pouljimo i stavljamo u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 170-180 stupnjeva. Pečemo dvadesetak minuta. Kelj narežemo na kockice, naglo ga prokuhamo, pa ocijedimo. Ostatak špeka narežemo na kockice, stavljamo u tavu da se zarumeni, dodamo rajčicu sjeckanu na kockice i kelj. Sve začinimo solju i paprom. Na tanjur posložimo kelj u obliku ribe, a gore stavimo pečenu pastrvu.
Savjet: Na ovaj način možemo pripremati i morsku ribu poput oslića, brancine, cipla…
recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock