Sastojci: mlijeko 0,10 l žumanjak 1 kom želatina 4 pločice slatko vrhnje 0,05 l voćni jogurt 0,20 l šumsko bobičasto voće 0,20 kg vanilin šećer 1 vrećica šećer 0,05 kg puding od vanilije 1 vrećica limun 1 kom.
Priprema: U mlijeko stavimo žumanjak, dodamo malo šećera i malo vanilin šećera te sve lagano tučemo na vatri. Zatim dodamo u hladnu vodu prethodno namočenu želatinu i sve miješamo dok se želatina ne otopi. Kuhamo uz neprestano miješanje, ali ne smije zakuhati. Stavimo hladiti. Za to vrijeme od slatkog vrhnja umutimo šlag. Kad se krema dobro ohladi, umiješamo u nju voćni jogurt i tučeno slatko vrhnje. Žlicom lagano promiješamo i smjesom punimo čaše u koje smo na dno prethodno stavili malo ukuhanog šumskog voća. Ukuhano šumsko voće
U malo vode stavljamo šećer, vanilin šećer, limunov sok, pa kad zakuha, u to dodamo šumsko voće (može biti i zamrznuto). Sve lagano prokuhamo i po želji dodamo malo alkohola. Puding od vanilije pomiješamo s malo vode i umiješamo u još kuhajuće šumsko voće. Pustimo da se poveže do gustoće umaka i stavimo hladiti. Poslužimo u čašama na čije smo dno prvo stavili šumsko voće, pa kremu, a potom ukrasimo tučenim slatkih vrhnjem i holipama.
Savjet: Na isti način možemo napraviti i kremu od čokolade, no onda umjesto jogurta umiješamo topljenu čokoladu.
recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju