Sastojci: 1 glavica crvenog luka 100 g kuhane šunke 1 krumpir 1 žlica maslaca malo soli 4dl mesnog temeljca 1 dl mlijeka 1dl vrhnja za kuhanje 2 žlice ribanog hrena 150 g kuhane šunke 1 žlica sjemenki komorača 1 jušna žlica maslaca peršin prema ukusu
Priprema: Sitno nasjeckajte luk i šunku. Ogulite nasjeckani krumpir na kockice. Na maslacu zažutite luk i šunku. Dodajte krumpir, sol i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte temeljac, mlijeko i pustite da provrije. Dodajte vrhnje i kuhajte još 15 minuta na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Stavite sve u mikser i miješajte dok ne postane krem juha. Dodajte 2 žlice hrena. Ostatak šunke izrežite na rezance i popržite ih u tavi na maslacu i sjemenkama komorača. Poslužite juhu u duboke šalice, u svak dodajte žlicu šunke i komorača. Pospite nasjeckanim peršinom.
Foto: ThinkStock