Sastojci: 1 glavica crvenog luka 100 g kuhane šunke 1 krumpir 1 žlica maslaca malo soli 4dl mesnog temeljca 1 dl mlijeka 1dl vrhnja za kuhanje 2 žlice ribanog hrena 150 g kuhane šunke 1 žlica sjemenki komorača 1 jušna žlica maslaca peršin prema ukusu
Priprema: Sitno nasjeckajte luk i šunku. Ogulite nasjeckani krumpir na kockice. Na maslacu zažutite luk i šunku. Dodajte krumpir, sol i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte temeljac, mlijeko i pustite da provrije. Dodajte vrhnje i kuhajte još 15 minuta na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Stavite sve u mikser i miješajte dok ne postane krem juha. Dodajte 2 žlice hrena. Ostatak šunke izrežite na rezance i popržite ih u tavi na maslacu i sjemenkama komorača. Poslužite juhu u duboke šalice, u svak dodajte žlicu šunke i komorača. Pospite nasjeckanim peršinom.
Foto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju