Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle
10.09.2019. / 13:04 13:04

Predstavljen program 12. Weekend Media Festivala

10.09.2019. / 13:04 13:04
10.09.2019. / 13:04 13:04

Severina, Rasta, Biver, izbor najboljeg političkog PR-ovca godine i kako se transformira TV

Izvor: Press

Više od 150 predavača i panelista, pet paralelnih dvorana i prvi Weekend Masterclass u Grand Park Hotelu Rovinj u tri dana bogatog festivalskog programa obilježit će 12. izdanje najvećeg komunikacijskog festivala u regiji. Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju koji se, od 19. do 22. rujna, održava pod pokroviteljstvom Adris grupe, očekuje se preko 5000 sudionika iz svih zemalja regije.

Festival otvara legendarni čelnik Tag Heuera i Hublota Jean-Claude Biver koji će u četvrtak, 19. rujna u 11 sati, održati Weekend Masterclass predavanje u najprestižnijem hrvatskom hotelu, Grand Park Hotelu Rovinj te otkriti tajne vođenja luksuznih brendova.

Weekend Media Festival Izvor: Press

 Među mnogobrojnim panelima ovogodišnjeg Weekend Media Festivala, najviše pažnje javnosti svakako je privukao panel 'Ko to tamo peva? - Novi val glazbenih trendova u regiji' na kojemu će raspravljati Severina, Tonči Huljić, Stefan Đurić Rasta i Relja Milanković Reksona. 'Uzeli smo dva producenta i dvije zvijezde kako bismo bolje razumjeli samu pozadinu proizvodnje hitova. Mislim da je Tonči Huljić najbolji proizvođač hitova u ovoj regiji već dugi niz godina dok je Reksona u tom poslu nešto kraće, ali i dalje jako uspješno. Stoga, smatram da će najbolje objasniti tijek mijenjanja proizvodnje hitova. Također, Severina, koja je prošla klasično doba medija i uspješno se transformirala u digital te Rasta, koji je u potpunosti iskoristio digital i na YouTube-u napravio zavidan uspjeh, svakako će doprijeniti tome da bolje shvatimo što se događa u pozadini proizvodnje nekih od trenutno najvećih hitova u regiji', objasnio je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

'Uz sjajna predavanja i panele, Weekend je poznat kao mjesto najboljih partyja kojima obilježavamo kraj ljeta. Brojne izvođače ove godine predvodi Let3, Diskobajagi, Električni orgazam i Piloti. Uz njih na paralelnim stageovima nastupat će najjače DJ snage Hrvatske i regije', rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend Media Festival Izvor: Press

Na ovogodišnjem Weekendu s posebnom panel diskusijom i party programom predstavlja se i Rijeka kao prvi hrvatski grad koja iduće godine nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstva i komunikacija u projektu Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020 predstavila je što očekuje sudionike Weekenda.

Također, osim većih dvorana, raznih izložbi i posebno osmišljenih Kids cornera, ovogodišnji festival ima i zanimljive novosti kada je riječ o samoj tematici panela. 'Kao jednu od glavnih novina ovogodišnjeg Weekend Media Festivala svakako bi izdvojio panele koji se ne bave samo medijskom i marketinškom industrijom već su proširili područje i na tzv. 'goruća pitanja našeg vremena'. 'Google protiv Huaweia', 'Kako će proći čovjek', 'Kako odgajati djecu u digitalno doba', paneli na kojima će se raspravljati o pitanjima koja nisu direktno vezana za industriju, a zanimaju javnost', istaknuo je Nikola Vrdoljak.

Weekend Media Festival Izvor: Press

Već godinama Weekend misli zeleno pa ove godine sve plastične čaše zamjenjuju posebno dizajnirane perive čaše namijenjene višekratnoj upotrebi. S posebnim nestrpljenjem očekujemo BalCannes reviju najboljih kreativnih radova iz cijele regije, kao i SoMo Borac koji će nagraditi najbolje digitalne radove za što je ove godine zabilježeno rekordnih 130 prijava.

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader