Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle
10.09.2019. / 13:34 13:34

HVALEVRIJEDAN PROJEKT 'KLUB 54+' PREDSTAVIO SVOJE REZULTATE

10.09.2019. / 13:34 13:34
10.09.2019. / 13:34 13:34

U manje od godine dana, znatno se poboljšala kvaliteta života osoba starijih od 55 godina, povećala razina aktivnog sudjelovanja u životu zajednice te smanjila socijalna isključenosti

Izvor: PR

Velikom završnom konferencijom, u prostorijama Kina Kinoteka, svečano je završen projekt KLUB 54 +, nastao suradnjom Udruge Opera B.B. ZAGREB i Udruge PET PLUSkoji je za cilj imao pružanje cjeloživotnog učenja i obrazovanja, poboljšanje kvalitete života osoba starijih od 55 godina, povećanje razine aktivnog sudjelovanja u životu zajednice te smanjenje socijalne isključenosti.Sufinanciran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: PR

Tom prilikom, predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, voditeljica projekta Andreja Radinger, koordinatorica projekta Adrijana Pelikon i Ronald Braus, predsjednik Udruge Opera BB, predstavili su hvalevrijedne i impresivne rezultate; od rujna 2018. do kolovoza 2019. godine., kroz sveukupno 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje su se održale u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu, poboljšala se kvaliteta života i povećala razina aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice te se direktno smanjila socijalna isključenost 280 osoba, u Zagrebu za njih 148, te u ostalih 7 gradova za 132 osobe, od toga za 44 osobe muškog spola, te čak 236 osoba ženskog spola. Od navedenog broja velik broj korisnika pripada ranjivim skupinama društva, njih 154.

Izvor: PR

Besplatne kreativne radionice izvodio je tim stručnjaka, a svi voditelji radionica, njih čak 12, vrsni su stručnjaci u svojim područjima, koji su za vrijeme trajanja projekta posvetili 250 sati korisnicima.

Umjetnički voditelj glazbenih radionica i umjetnički voditelj glazbeno-scenske izvedbe sudionika je hrvatski operni pjevač Ronald Braus ujedno osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB, te nositelj projekta KLUB 54+. Zajedno sa svojim stručnim suradnicima: hrvatskom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, mezosopranisticom Blankom Tkalčić i talentiranim dirigentom Darijanom Ivezićem uveli su sudionike projekta u direktnu strukturu glazbe.

Izvor: PR

Radionicu književnog kluba – kreativno čitanje i pisanje koja je sudionicima pomogla poboljšati socijalne i emotivne vještine,  vodile su prof. Vesna Vrbanović Jančić, i prof. Ivana Plejić Pech.

Radionice kreativnog plesa omogućile su da sudionici otkriju svoju vitalnost, a za to su zaslužne  plesne umjetnice, pedagoginje i terapeutkinje Sanela Janković Marušić i Zrinka Šimičić Mihanović.

Profesionalni i vrsni glazbenici Branko Trajkov – Trak i Krunoslav Kobeščak vodili su bubnjarske radionice «Ritam svijeta». Svojim radom pomogli su  sudionicima projekta da unaprijede svoje zdravstveno stanje, riješe se stresa i otkriju novu mladost.

Likovno – kreativne radionice doprinijele su unapređenju kvalitete života naših sudionika te poboljšanju emocionalnih i kreativnih vještina. Za njihovo vođenje  bile su zaslužne umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus te diplomirana slikarica Ksenija Filipović.

Izvor: PR

Projekt KLUB 54+ nastao je suradnjom Udruge Opera B.B. ZAGREB i Udruge PET PLUS. Udruga Opera B.B. ZAGREB nositelj je projekta i prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje. U dosadašnjem radu Udruga Opera b.b. Zagreb je surađivala sa svim dobnim skupinama i to kroz umjetničke i edukativne programe, pri čemu stručno-pedagoški pristupaju ciljanim skupinama, s naglaskom kako ih uključiti u glazbu kroz pjevanje, glumu i ostale forme kulturno-umjetničkog izražavanja. Udruga PET PLUS osim što je partner  na projektu KLUB 54+  neprofitna je organizacija koja djeluje od 2000. godine te iza sebe ima brojne uspješno  provedene programe i projekte namijenjene marginaliziranim skupinama društva, tako je KLUB 54+  Udruzi PET PLUS već peti europski projekt.

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader