Zagreb Burger Festival, powered by TABASCO® jedno je od onih mjesta koje nude miks ukusne hrane i dobre glazbe. U to se uvjerila i ekipa iz Story.hr-a koju čine urednica Milena Dražić i novinarke Irena Grgić i Nika Romek. Odlučile smo se odvažiti i isprobati samo nekoliko od sedamdesetak burgera koje nudi ova manifestacija.
Degustaciju smo započele koktelom, kako bi se osvježile i pripremile nepce za ostatak. Na Jamnica Cocktail Trucku pronašle smo neobičan Mojito koji je spojio klasičan okus tog poznatog pića i okuse passion fruita. Sastojci koji ovo piće čine posebnim su Captain Morgan Spiced, svježa menta i limeta, passion fruit puree i Jamnica. Zadovoljne početkom, postavile smo ljestvicu očekivanja vrlo visoko.
Nakon osvježenja, gladne i uzbuđene započele smo s degustacijom burgera. Kako smo na početku odlučile isprobati one neobičnije, prvi izbor pao je na slovenski 'Lars&Sven'. Milena je probila led s burgerom 'Crna guja'.
Drugi krug degustacije nastavile smo sa 'Submarine' burgerom čiji je tim osmislio poseban burger 'Obelix' samo za ovaj festival. Riječ je o burgeru koji spaja okuse kruške, oraha i tartufa, a dojmove donosi Nika.
Irena je odabrala burger s kućice 'El toro' imena 'Spicy chipotle burger'. Spoj spicy avokado salse i dimljenih chipotle papričica za osobu koja nikad u životu nije jela avokado, itekako je zanimljivo iskustvo.
TABASCO® Burger Bar by Mate Janković u ponudi nudi samo tri burgera, inspirirana kultnim filmom. Što stoji iza burgera 'Ugly' ('Zao') otkriva Milena.
Uz toliko hrane, morale smo probati i pivo koje je osmišljeno posebno za ovaj festival. Ekipa iz 'The Garden Brewery' donosi 'Helles' pivo, bez glutena i osvježeno citrusnim notama, što bi se ljubiteljima laganog piva uistinu moglo svidjeti.
Nika je odlučila isprobati i nešto iz vege ponude. Kućica 'Barcode Mitra' na svom jelovniku nudi nekoliko burgera, a mi smo se odlučila za 'crveni'.
Tri minute kasnije...
Vege ponuda tu ne prestaje. Irena koja inače obožava tradicionalnu kuhinju, odlučila je probati 'Beyond burger' s 'The Garden Bar&Kitchen' kućice, dok joj je chef Marko Palfi rekao nešto više o ovom brendu koji se sve češće pojavljuje na kulinarskoj sceni.
Nakon burgera, naša novinarka se odvažila i kušala nešto za ljubitelje klasičnog roštilja. 'T bone steak' sa Steak kornera je bio naš posljednji slani zalogaj. U objašnjenju pomogao joj je Nebojša.
Kao šlag na tortu, Nika je saznala što se krije iza dvije vrste 'Le kolača'. Isprobale smo 'Cheesecake od bijele breskve i badema' i 'Lješnjak vol. 2', čime smo zasladile cijelu degustaciju i ovo nezaboravno iskustvo.
Gurmani, do nedjelje 22. rujna imate priliku posjetiti ovaj Festival i uživati u odličnoj ponudi, stoga požurite!