James Martin, 47-godišnji chef, oduševio je gledatelje kanala 24Kitchen novom emisijom ‘Velika britanska pustolovina Jamesa Martina’ u kojoj se nakon lutanja svijetom napokon vraća u svoju domovinu. Mini Cooperom obilazi Škotsku, Sjevernu Irsku, Englesku i Wales te mu se pridružuju njegovi slavni kolege s kojima kuša i spravlja jela tradicionalne britanske kuhinje, ali i njihove moderne inačice. Uživa i u ludim pustolovinama poput sokolarenja, pecanja, letenja, vožnje parnom lokomotivom...
Piletina u umaku od viskija, šumskih gljiva i senfa
25 g maslaca
2 kg piletine
morska sol, papar
2 ljutike, sitno nasjeckane
1 češanj češnjaka, sitno sjeckan
50 ml viskija
1 žlica dijon senfa
1 žlica senfa sa sjemenkama gorušice
200 g mladog krumpira
100 g šumskih gljiva
4 srednje rajčice, narezane na četvrtine
750 ml pilećeg temeljca
75 ml vrhnja za kuhanje
žlica sjeckanog peršina
cvjetovi divljeg češnjaka za ukrašavanje
Veliku tavu zagrijte na srednjoj vatri. Dodajte maslac da se rastopi, ubacite nasoljene komade piletine (s kožom prema dolje). Kad kožica dobije zlatnosmeđu boju, umiješajte ljutiku i češnjak te pirjajte 3 - 4 minute, dok malo ne omekša. Okrenite piletinu. Ulijte viski i pustite da alkohol ispari. Potom dodajte oba senfa, krumpire, gljive i rajčicu. Prelijte temeljcem i po potrebi još posolite i popaprite. Pustite da temeljac zavrije. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 20 minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje i peršin te poslužite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju