James Martin, 47-godišnji chef, oduševio je gledatelje kanala 24Kitchen novom emisijom ‘Velika britanska pustolovina Jamesa Martina’ u kojoj se nakon lutanja svijetom napokon vraća u svoju domovinu. Mini Cooperom obilazi Škotsku, Sjevernu Irsku, Englesku i Wales te mu se pridružuju njegovi slavni kolege s kojima kuša i spravlja jela tradicionalne britanske kuhinje, ali i njihove moderne inačice. Uživa i u ludim pustolovinama poput sokolarenja, pecanja, letenja, vožnje parnom lokomotivom...

Piletina na britanski način
Copyright James Bailey/24kitchen 

Piletina u umaku od viskija, šumskih gljiva i senfa

25 g maslaca
2 kg piletine
morska sol, papar
2 ljutike, sitno nasjeckane
1 češanj češnjaka, sitno sjeckan 
50 ml viskija
1 žlica dijon senfa
1 žlica senfa sa sjemenkama gorušice
200 g mladog krumpira
100 g šumskih gljiva
4 srednje rajčice, narezane na četvrtine 
750 ml pilećeg temeljca
75 ml vrhnja za kuhanje
žlica sjeckanog peršina
cvjetovi divljeg češnjaka za ukrašavanje

Veliku tavu zagrijte na srednjoj vatri. Dodajte maslac da se rastopi, ubacite nasoljene komade piletine (s kožom prema dolje). Kad kožica dobije zlatnosmeđu boju, umiješajte ljutiku i češnjak te pirjajte 3 - 4 minute, dok malo ne omekša. Okrenite piletinu. Ulijte viski i pustite da alkohol ispari. Potom dodajte oba senfa, krumpire, gljive i rajčicu. Prelijte temeljcem i po potrebi još posolite i popaprite. Pustite da temeljac zavrije. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 20 minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje i peršin te poslužite.