Holivudska glumica Lindsay Lohan posljednjih je godina napravila potpuni zaokret. Kaže da joj je dosta ludih partyja pa se radije druži na večerama, koje rado organizira. “Volim kuhati za prijatelje te uživati s njima u ukusnoj hrani i dobroj glazbi”, otkriva zvijezda reality showa ‘Lindsay Lohan’s Beach Club’, koji je pokrenula početkom prošle godine. Nekoliko se puta pojavila u kulinarskim emisijama, a jedno od posljednjih gostovanja bilo je u showu ‘Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov’ Jamieja Olivera, gdje je naučila pripremiti slasnu pitu s piletinom.

Lindsay Lohan radije kuha nego tulumari
Profimedia 

SLASTAN RECEPT PITE S PILETINOM

TIJESTO: 300 g oštrog brašna, 100 g sala, 100 g hladnog maslaca, 100 ml vode

NADJEV: 2 luka, 2 mrkve, 2 manja krumpira, 2 srednja poriluka maslinovo ulje, 300 g organskih otkoštenih pilećih bataka, 300 g organskih pilećih prsa, 4 kriške dimljene slanine, žlica maslaca, 700 ml pilećeg temeljca, 2 žlice senfa, 1 žlica punomasnog kiselog vrhnja ili milerama pola svežnja začinskog bilja (timijana, lovora, ružmarina...)

MESNE OKRUGLICE: 300 g mljevene junetine sa 20 posto masnoće, svježa kadulja, mljeveni bijeli papar,
1 veliko jaje kokoši iz slobodnog uzgoja

Pećnicu zagrijte na 180 ˚C. Luk, mrkvu i slaninu grubo nasjeckajte, ogulite krumpire i narežite ih na kockice od 2 cm. Poriluk sitno nasjeckajte. Piletinu narežite na komade od 3 cm. Povežite začinsko bilje. Na žlici ulja pržite piletinu i slaninu nekoliko minuta. Dodajte luk, mrkvu, krumpir i poriluk pa dinstajte 15 minuta. Dodajte maslac i pospite s malo brašna. Podlijte temeljcem, umije­šajte senf i kiselo vrhnje te dodajte začinsko bilje. Kuhajte 10 minuta. Popaprite. Zamijesite tijesto pa ga stavite u hladnjak na pola sata. Sitno nasjeckajte kadulju, posolite i popaprite te oblikujte kuglice promjera 3 cm. Popržite ih na ulju. Nadjev stavite u veliku vatrostalnu posudu, ali izvadite sve­žanj sa začinima. Kad se malo ohladi, na vrh poslažite mes­ne okruglice. Razvaljajte tije­sto i njime prekrijte nadjev. Pecite 50-ak minuta. Prije poslu­živanja pustite da odstoji 10-ak minuta. Poslu­žite uz sezonsko povrće kuhano na pari.