Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

TAKO JEDNOSTAVNO Pečeni slatki batat Helene Šopar Zadro

Autor A.S.
Autor A.S.

Batat sadrži mnogo škroba, vitamina A, C i B, željeza i kalcija te male količine šećera. Ima jako veliku nutricionističku vrijednost. Dobra je hrana i za dijabetičare.

Izvor: Instagram

Tijekom izolacije mnogi su višak slobodnog vremena odlučili 'uložiti' u detaljno čišćenje doma, preuređenje životnog prostora, vježbanje, ali i čitanje knjiga i filmova za koje možda prije nisu imali vremena. Jedna od aktivnosti kojima se mnogi posvećuju je i - kuhanje. Manekenka i modna dizajnerica rodom s Paga Helena Šopar Zadro slovi za jednu od najzgodnijih Hrvatica, a svoju zavodljivu figuru čuva i zdravom kuhinjom.  'Figura je ponajviše rezultat genetike, ali trudim se živjeti zdravo, dovoljno spavam, jedem zdravo i fizički sam aktivna', rekla je nedavno za Story, a sada je otkrila je svoj omiljeni zdravi recept - začinjene batate s kikirikijem. 

Izvor: Instagram

 Sastojci: 

2 velika batata

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice mljevenog đumbira

2 žlice mljevenog cimeta

peršin

45 grama datulja

1 žlica preprženog sezama

sol i papar

Za umak: 

2 žlice javorovog sirupa

2 žlice sezamovog ulja

2 žlice maslaca od kikirikija

Postupak:

Pećnicu ugrijte na 220 stupneva celzijusevih. Batate položite na pladanj za pečenje, pospite maslinovim uljem, dodajte sve začine te sol i papar i dobro promiješajte. Pecite između 45 i 50 minuta. Za to vrijeme napravite umak tako da izmiksate sve sastojke. Dodajte malo soli. Sjeckani peršin i datulje smjestite zdjelu i dodajte sezamove sjemenke. Kada batat bude pečen, dodajte ih u tu zdjelu i sve zajedno pomiješajte. Na kraju, prelijte umakom i ponovno pomiješajte. 

Dobar tek!

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader