Nakon što smo posljednjih dana, povodom Uskrsa bogato nahranili svoje trbuščiće, vrijeme je za nešto zdravije. Šunka, francuska salata i mnoge druge delicije učinile su svoje. Kako bi naša prehrana krenula zdravim putem, u pomoć uskače domaća glumica Anita Matić Delić, koja nerijetko dijeli svoje recepte na društvenim mrežama. Pod nazivom 'Glumica pa kuha', ova zaljubljenica u gastronomiju, otkriva recept za zdravu majonezu. 

SASTOJCI

1 šalica indijskih oraščića (namočenih par sati)
1/2 šalice vode
1 meka datulja (ili 1 žličica slada ili 1/3 žličice šećera)
1 žličica senfa
1 žličica jabučnog octa (ili više, po želji)
sol 

POSTUPAK

Odliti vodu od namakanja, isprati oraščiće, ocijediti i staviti u blender. Dodati vodu, datulju i senf, a ocat i sol dodavati malo po malo do željenog okusa. Miksati u blenderu velike brzine dok ne dobijete glatki kremasti umak. Spremite u teglicu i držite u frižideru 2-3 dana.