Voditeljica Rachael Ray jako dobro zna iskoristiti svoju slavu. Osim što ima kulinarsku emisiju, ona je i autorica kuharica, ima i svoj časopis, zaštitno je lice linije posuđa... No ne može se reći da nije i majstorica u kuhinji - njezina slasna, uglavnom vrlo zdrava jela oduševljavaju sve koji kuhaju prema njezinim receptima. Obilje povrća u prehrani preporučuju nam brojni nutricionisti, a toga se drži i Rachael, čiji je recept za paprike punjene povrćem te s dodatkom feta sira uistinu za prste polizati. Usto je jednostavan pa je jelo brzo gotovo.

Danas za ručak napravite paprike punjene povrćem
Profimedia 

PAPRIkE PUNJENE POVRĆEM

1 šalica kvinoje

2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca

6 manjih paprika, različitih boja

3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

sol

svježe mljeveni papar

4 češnja češnjaka, narezanog na tanke listiće

1 mali patlidžan 1 mala tikvica
1 crveni luk

1 svježa čili papričica

½ šalice sjeckanih listića svježeg peršina

¼ šalice sjeckanih listića metvice

2 rajčice

1 šalica razmrvljenog feta sira

Danas za ručak napravite paprike punjene povrćem
Profimedia 

POSTUPAK

Zagrijte temeljac do vrenja pa ubacite kvinoju. Pustite da se kuha 12 do 15 minuta. Paprike prepolovite i očistite sjemenke. Stavite ih u pećnicu na 200 °C na 20 minuta. Izvadite i pustite da se ohlade. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, čili, luk, nasjeckane tikvice i patlidžane. Posolite i popaprite. Pirjajte dok ne omekša, 10-ak minuta. Dodajte peršin i metvicu, a potom i sjeckanu rajčicu te naposljetku kuhanu kvinoju. Polovice paprika punite nadjevom i prelijte s malo maslinova ulja. Pecite u pećnici 10-ak minuta. Poslužite s razmrvljenim feta sirom.