Kraljica Elizabeta poznata je po tome što obožava slatko, a posebice čokoladu. Upravo je taj sastojak jedan od najvažnijih za njezin rođendan. Već dugi niz godina zahtjeva ovu čokoladnu tortu, uz koju je i odrasla. Recept točno te torte otkrio je bivši kuhar kraljevske obitelji, a na YouTubeu je dostupan i opširan video. Mi vam u nastavku donosimo recept. 

Sastojci

jaja

šećer

brašno

kakao u prahu

rastopljeni maslac

Krema

čokolada

slatka pavlaka

Glazura

čokolada

Priprema

Jaja umutite ručnom mutilicom i dodajte šećer. Kad to lijepo sjedinite, stavite da se na pari malo kuha da smjesa bude tečnija, ali pazite da ne pretjerate. Zatim umutite mikserom. U posudi prosijajte brašno i kakao u prahu. Maslac dodajte u jaja i šećer, a zatim brašno i kakao u prahu. Možete to lijepo sjediniti kuhačom, ali rukom je bolje. Miješajte sve dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Zatim sve prelijte u kalup za tortu koji ste prethodno premazali maslacom. Ispecite tijesto u pećnici nekih 35 minuta.

Čokoladnu kremu napravite tako što ćete čokoladu otopiti, a slatka pavlaka treba proključati. Zatim pomiješajte ta dva sastojka i kad se sjedine stavite u hladnjak da se stegne nekih dva sata. Kada se tijesto za tortu ispeklo, izvadite iz kalupa i presijecite na tri jednaka dijela. Dva dijela premažite sa čokoladnom glazurom i stavite jedan preko drugog. Zatim stavite treći dio tijesta preko. Otopite još čokolade i premažite cijelu tortu. Ukrasite tortu po želji.