Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Idilične vikend destinacije za koje su potrebni samo dobra volja i auto

Doživite nezaboravnu vikend avanturu

Izvor: Profimedia

S obzirom na neizvjesnost situacije glede pandemije koronavirusa, a i činjenicu kako ponekad doista nemamo vremena za daleka putovanja koja iziskuju mnogo priprema i dana godišnjeg odmora, kao i osiguravanje znatne svote, u nastavku vam donosimo naše tri destinacije idealne za vikend putovanja za koja vam treba samo dobra volja i limeni ljubimac na četiri kotača.

Izvor: Profimedia


Ljubitelji prirode i povijesti, neće pogriješiti ako za svoju vikend destinaciju odaberu Motovun, Hum ili Grožnjan, udaljenje od Zagreba 229 kilometara. Osim što obuhvaća mnogo malenih mjesta duge prošlosti i utvrda na brežuljcima sa slikovitim zvonicima, Središnja Istra iz administrativnog središta Pazina provest će vas svojom mrežom cesta i puteva (pogodnih i za bicikliste) kroz najljepši krajolik kulturnih i prirodnih bogatstava. Od srednjovjekovne kaštele na brežuljcima preko šume tartufa do vinograda, nećete ostati razočarani.

Izvor: Profimedia

Ako ste jedni od onih koji žele osjetiti sve ono što nudi Beč, ali u mirnijem, opuštenijem izdanju, onda je Graz idealna destinacija za vas. Šarmantna arhitektura, male gradske kavane, pregršt kulturnih događanja uz rijeku Muru, savršen su izbor za ljubitelje sofisticirana života, a od Zagreba su udaljeni samo 183 km.

Izvor: Profimedia


Za zaljubljene parove, na 196 km od Zagreba, nalazi se Bledsko jezero, kao i pitoreskni zamak na vrhu brda iznad jezera, koji su već godinama pravi mamac za ljubitelje dojmljivog krajolika, dugih i ugodnih šetnji, kao i odlične gastronomske ponude koja to sve prati. Smješteno samo 55 km sjeverozapadno od Ljubljane, jezero u gradiću Bledu prava je turistička destinacija u kojoj ćete lako naći smještaj, kao i mjesto za parkiranje svog limenog ljubimca te se vrlo brzo naći u samome središtu događanja. To jezero pravi je mamac upravo za zaljubljene koji obožavaju ovu lokaciju zbog prekrasnog krajolika, kao i brojnih mogućnosti za aktivan život u prirodi, od jutra do mraka.

NISSAN JUKE
NISSAN JUKE
Izvor: Press

Da bi vam doživljaj vikend avanture bio potpun, pobrinuo se Nissan JUKE sa svojim novim modelom koji će vam istovremeno omogućiti samopouzdanu i uzbudljivu vožnju. Brza isporuka snage ovog automobila omogućit će vam da prozujite cestom, a precizno upravljanje daje vam potpunu kontrolu nad vašim novim vozilom. Stoga, smjestite se u udobno sportsko sjedalo, zgrabite upravljač s ravnim donjim dijelom i pripremite se na vikend avanturu na jednoj od navedenih destinacija o kojoj ćete još dugo pričati.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader