Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Trikovi za uspješno pakiranje za godišnji odmor

Sve što trebate znati

Izvor: Profimedia

Iako je pandemija koronavirusa mnogima poremetila planove, sezona godišnjih odmora i ljetnih pustolovina u punom je jeku, a upravo zbog neizvjesnosti trenutne situacije, mnogi se na putovanja odlučuju u posljednjem trenutku. Pakiranja i u 'normalnim' uvjetima znaju biti stresna, ali u ovima predstavljaju još veći izazov. Kako se uspješno spakirati, a pri tome ne zaboraviti neke od osnovnih dodataka ili pak izgubiti cijeli dan na gomilanje nepotrebnih, otkrivamo u nastavku.

Izvor: Profimedia


Provjerite kako vas vrijeme očekuje

Prije nego što krenete s pakiranjem, neka vam prvi korak bude provjera vremenske prognoze na destinaciji kamo putujete. Vremenske prilike će se možda znatno razlikovati od onih odakle krećete na put pa je bitno znati što vas sve očekuje. Osim toga, lakše ćete se orijentirati koju odjeću ponijeti, a i nećete se zateći u situaciji da se 'kuhate' na visokim stupnjevima jer ste zaboravili ponijeti nešto kratko ili pak zaradite prehladu jer niste imali što odjenuti za prohladnu večernju šetnju gradom.

Izvor: Profimedia


Spakirajte samo ono što će vam zaista trebati

Nakon što provjerite kakvo vas vrijeme očekuje na odmoru, prema istome usmjerite i svoj odabir odjeće. Neka ona bude primjerena uvjetima destinacije na koju odlazite te ju nemojte nepotrebno gomilati. Ako idete na kratko vikend putovanje, zaista vam ne treba deset odjevnih kombinacija. Ograničite se na jedan dnevni i jedan večernji outfit po danu. Osim što ćete si time uštedjeti prostor u koferu, već ćete unaprijed imati smišljene odjevne kombinacije pa se na odmoru nećete morati zamarati traženjem outfita za romantičnu večeru.

Izvor: Profimedia


Pakirajte se pametno

Kada ste odabrali sve što planirate ponijeti na put, dolazi onaj, za mnoge i najgori dio pakiranja - slaganje svega u torbu i uspješno zatvaranje iste. Kako bi i to odradili na najučinkovitiji način, dovoljno je slijediti ovih nekoliko pravila. Stvari stavljajte u kovčeg tako da na dno idu teže stvari poput jakni, a u daljnjim slojevima sve lakše stvari. Također, u torbu nemojte stavljati predmete koji bi vam mogli ošteti odjeću, a ako baš morate, svakako ih odvojite od ostatka sadržaja. Praznine na rubovima torbe popunite manjim komadima odjeće poput rublja te na kraju stavite cipele koje ste prethodno spakirali u zasebne vrećice.

Izvor: Press


Ako ste pozorno pratili sve gore navedeno - uspješno ste se spakirali i spremi ste za novu ljetnu pustolovinu! Sada vam još nedostaje samo vozilo u koje ćete spremiti pomno složenu torbu i krenuti u novu avanturu. Tu nastupa nova Toyota C-HR. Naime, ovaj je automobil idealan odabir za sve one koji žele da im vožnja do željene destinacije prođe jednako kao i pakiranje. Brzo, jednostavno i učinkovito. Zbog svojih je karakteristika te izgleda kojim predstavlja odu sportskom terencu, najbolji odabir za sve one koji se žele istaknuti i sljedeći odmor provesti potpuno uživajući.


Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader