Vrući ljetni dani, godišnji odmori i sunčanje na plaži. Priznat će mnogi, ovo nije vrijeme za provođenje sati i sati u kuhinji, stoga je sada idealna prilika da isprobatee brze, jednostavne i ukusne obroke, za čiju će vam pripremu trebati tek - pet minuta. U nastavku donosimo popis nekoliko petominutnih recepata koji su kao stvoreni za ljeto.
1.LOSOS S RAJČICAMA
Sastojci:
Filet lososa
maslinovo ulje
pola šalice koktel rajčica
1 čajna žličica acetta basamica
Priprema:
Prerežite rajčice na pola. Premažite tavu maslinovim uljem i zagrijte na srednjoj vatri. Začinite filet lososa po vlastitoj želji, zatim zagrijte na način da je koža prema gore. Kada dobije boju, okrenite te dodajte rajčice da se malo zapeku. Lososa premjestite na tanjur te prekrijkte rajčicama. Na toplu tavu stavite acetto balsamico, na laganoj vatri grijte oko 15 sekundi, zatim ga prelijte preko ribe.
2. SMEĐA PILETINA S MASLACEM
Sastojci:
2 fileta pilećih prsa, bez kosti i kože
pola šalice svježih listova kadulje
dvije čajne žličice maslaca
Priprema:
Začinite piletinu sa soli i paprom. Maslac zagrijte na umjerenoj vatri dok ne postane smeđ i tekuć, zatim na to dodajte piletinu te pospijte kaduljom. Ostavite meso da se tako peče dvije i pol minute, zatim ga okrenite. Obje strane trebaju biti prekrivene maslacem. Na drugoj strani pecite još dvije i pol minute.
3. MEDITERANSKI DŽEPIĆI
Sastojci:
1 krastavac
2 velike rajčice
peršin
šalica maslina
pola crvenog luka
feta sir
hummus
4 'pita' kruha/lepinje
Priprema:
Izrežite krastavac, rajčice, peršin, masline i luk. Pomiješajte u zdjeli s feta sirom. Kruh premažite hummusom te napunite s mješavinom povrća.