Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venera u Raku: Raste želja za ljubavlju i emocionalnom sigurnošću

Autor E.N.

Saznajte više

 Izvor: Profimedia

Boravak Venere u Raku donosi više romantičnosti, sentimentalnosti, nježnosti i empatije, ali i povećanu osjetljivost – zato nastojte stvari ne doživljavati previše osobno i ostanite uzemljeni osjetite li emocionalne fluktuacije, piše Sensa

Vrijeme je da se osjeća svim srcem

Čini se kao da je Venera cijelu vječnost bila u Blizancima: zbog retrogradnoga kretanja u tom je znaku, koji joj je davao intelektualni pečat i sklonost emocionalnoj distanciranosti, provela čak četiri mjeseca.

Ulaskom planeta ljubavi u znak Raka 7. kolovoza, u kojem se osjeća mnogo bolje, raste želja za ljubavlju i emocionalnom sigurnošću. Što se trebalo učiniti, učinjeno je, što je trebalo reći, rečeno je, a sad je vrijeme da se duboko udahne i osjeća svim srcem.

Do 6. rujna način na koji volite odlikuju nježnost, brižnost i odanost, ali morate paziti da vama ne upravljaju vlastiti emocionalni usponi i padovi. Zapamtite da je iznimno važno da ostanete uzemljeni kad osjetite emocionalne fluktuacije. Rak ima sklonost naglo postati (naoko) hladan, povući se i navući oklop kad se osjeti nesigurno.

Venera govori o tome koga i što volite, što vas privlači i kakve veze želite. Kad je u Raku, žudite za dubljim emocionalnim povezivanjem, što vas katkad može učiniti posesivnima. Ovakva Venera vašim odnosima daje romantične, sentimentalne i nostalgične tonove. Fokus vam je na domu i obiteljskom životu te biste mogli osjetiti snažnu želju da što više budete kod kuće s partnerom i brinete se o njemu.

Rastanci su samo privremeni

Venera će se 25. kolovoza naći u opoziciji s retrogradnim Jupiterom u Jarcu, što donosi osjećaj nelagode i konfuzije, sklonost lijenosti i nemarnosti. Na površinu će isplivati neke promjene u vezi, no one nisu trajne. Tako će i eventualni rastanak biti samo privremen.

Trebate li o nečemu raspraviti s prijateljima, ljubavnicima ili sustanarima, ovo je dobar dan za to jer Jupiterov utjecaj potiče na iskrenost i skidanje problema sa srca. Samo pripazite na to da se neke stvari ne predimenzioniraju ili ostanu zbrkane.

Potom, 27. kolovoza, Venera dolazi u trigon s retrogradnim Neptunom u Ribama, što naglašava emocije i empatiju, a danu daje dozu fantazije. To je i dobar dan za kreativnost, putovanja i uživanje u stvarima.

No opozicija Venere i retrogradnog Plutona 30. kolovoza izazvat će osjećaj izmoždenosti pa je to dan kada treba nastojati zadržati smirenost. Taj bi dan mogao donijeti i neke borbe oko novca.

Rujan donosi napetost i stres, mir potražite u meditaciji

Pri kraju svog boravka u Raku, od 1. do 4. rujna, Venera će biti u T-kvadratu s Marsom u Ovnu i Saturnom u Jarcu. To će izazvati napetost između želje za neovisnošću, želje za brigom o drugima i posvećivanjem vlastitim emocijama te želje za obavljanjem svog posla i ispunjavanjem svojih odgovornosti.

Venerina opozicija s retrogradnim Saturnom 2. rujna mogla bi biti stresna i donijeti pritisak da se požuri s obavljanjem nečega. Usto, taj je dan i nepovoljan za putovanja.

Kvadrat između Venere i Marsa 4. rujna također upućuje na stres, ali i na zdravstvene probleme, koji zahtijevaju liječnički pregled. Mogući su i propušteni pozivi ili nerazumijevanje u komunikaciji.

Da bi se moglo ići dalje, potrebna je promjena. Kako biste se mogli nositi sa svim tim suprotstavljenim energijama, tih dana još važniji postaju unutarnja ravnoteža i mir, kojima trebate težiti tijekom cijelog ovog tranzita. Dovoljno spavajte i kvalitetno se hranite, a u meditaciji se usredotočite na srčanu čakru.

 Izvor: Profimedia

Ovan

Vrijeme je da obnovite veze s članovima svoje obitelji, uredite svoj dom i uživate u njemu s voljenim osobama. Sreća, ljubav i romantičnost čekaju vas upravo u vašem domu.

Bik

Venera u Raku jača vaše komunikacijske sposobnosti. Budući da ste vrlo popularni, možete raditi na umanjivanju tenzija među članovima svoje obitelji, obnoviti veze s bratom ili sestrom, pregovarati u osjetljivim pitanjima te općenito pomoći drugima da nađu zajednički jezik. Pred vama je mnogo ugodnih interakcija, komunikacije u vlastitom domu te ugodno provedeno vrijeme s voljenim osobama. Sreću i ljubav sad možete naći u svakodnevnoj komunikaciji (različitim sredstvima i u različitim oblicima) s drugima.

Blizanci

Venera sad naglašava dobre stare obiteljske vrijednosti i navodi vas da razmislite što u nekoj vezi vama ima najveću vrijednost. Ovo je i vrijeme financijskog rasta, brige o svom tijelu te razvijanja svojih talenata. S druge strane, mogli biste biti skloniji trošiti na užitke i željeti dobiti "opipljivije" izraze ljubavi.

Rak

Napokon je stiglo vrijeme za ljubav i romansu. Božica ljubavi u vašem znaku čini vas neodoljivima te pomaže da privlačite željenu vrstu pozornosti. Čini vas i popularnima, što znači da možete promovirati sebe i svoje interese jer će biti privlačni širim krugovima. Ovo je i pravo vrijeme da se pozabavite svojim izgledom i obnovite garderobu i/ili promijenite frizuru.

Lav

Sad je vrijeme da uživate u povučenosti i vlastitoj privatnosti te se usredotočite na stvari koje su vam duševna hrana, koje vam daju osjećaj sigurnosti, ispunjenosti i cjelovitosti. Ako je ljubav u zraku, vjerojatno je posrijedi o kakvom tajnovitom odnosu, i najbolje je da tako ostane. Sreću, ljubav i romansu sada treba naći daleko od radoznalih očiju.

Djevica

Ovo je za vas iznimno društveno vrijeme, kad možete doći u vezu s dragim prijateljima kao i sa svim onim ljudima uz koje se osjećate kao kod kuće. U ovom ćete razdoblju biti i vrlo popularni te možete učiniti mnogo za napredak u ostvarenju svojih snova i aspiracija, a time i za to da budućnost bude onakva kakvu želite. Ljubav sad možete naći u svojim društvenim krugovima, a očekuje vas i mnogo radosti s prijateljima.

Vaga

Sad možete učiniti mnogo na promociji svoje javne slike te svijetu pokazati svoje lice puno brižnosti, ljubavi i darovitosti. Venera u Raku pomaže vam iskazati svoje umjetničke, estetske i pregovaračke talente te privući željenu pozornost osoba na visokim položajima.

Škorpion

Venera u srodnom vodenom znaku Raka otvara vam nove prilike za sreću, ljubav i romantiku. Mogli biste odlučiti otići na romantično putovanje ili provesti kvalitetno vrijeme s obitelji. Probuđena je vaša želja za novim iskustvima koja obećavaju dublju emocionalnu vezu s ljudima do kojih vam je stalo. Sad možete učiniti mnogo na promoviranju svojih interesa jer javno je mnijenje na vašoj strani.

Strijelac

Rak je znak vrlo različit od vašeg: teži povezivanju, sigurnosti i bliskosti, dok vi najviše volite svoju slobodu, potrebno vam je mnogo prostora i ne volite kad stvari postanu previše emocionalne. Ipak, boravak Venere u Raku za vas je vrijeme uživanja u većoj intimnosti s nekom osobom. Zato se sad emocionalno uključite – i uživajte. Ovo je također dobro vrijeme za zajedničke financije, primjerice da sredite neke obiteljske ili poslovne financijske stvari.

Jarac

Venera u Raku naglašava vaše pojedinačne odnose. Čini se kako, kad je riječ o financijama, netko drugi u rukama ima sve karte i toj ćete se osobi morati podrediti, osobito kad je riječ o stvarima vezanim uz kućanstvo. Ili je pak netko toliko šarmantan da vam je teško odoljeti toj osobi. Vaš partner (ljubavni ili poslovni) sada bi mogao biti osjetljiv i ćudljiv pa ćete morati pripaziti da ne budete grubi prema njemu (što Jarci često zaborave). Dopustite da drugi razvedre vaš svijet pokazujući vam svoju meku stranu, a vi se potrudite biti nježni prema njima.

Vodenjak

S obzirom na vašu izrazitu neovisnost, Venera u sentimentalnom Raku mogla bi za vaš ukus biti previše sklona vezanju. No, u jednom području i vi znate biti poprilično skloni emocionalnoj vezanosti – a to je vaš posao. Venera u Raku daje sjajnu priliku za povezivanje s kolegama ili zaposlenicima te stvaranje divnog obiteljskog ozračja na poslu, a kako ćete s veseljem ići na posao, pridonijet će i vašoj produktivnosti. Pojave li se kakvi nezgodni emocionalni problemi, riješite ih obazrivo i s taktom. Pazite da ne povrijedite nečije osjećaje!

Ribe

S Venerom u vama bliskom vodenom znaku Raka i u vašem području ljubavi ovo je za vas najromantičniji dio godine! Mogli biste uživati u romantičnoj ljubavi s nekim uz koga se osjećate posebno i dovoljno sigurno da možete otvoriti svoje srce. Venera u Raku je predivno vrijeme za povezivanje s djecom te za začeće. To je sjajno vrijeme i za Ribe koje rade u kreativnim zanimanjima te općenito razdoblje kreativnosti, radosti i sreće.

Magazin

Royals