Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Tri najvažnija univerzalna zakona za sretan i miran život

Autor Maja Prović
Autor Maja Prović

Univerzalni zakoni neprestano rade. Njihovo djelovanje ne možemo zaustaviti, umanjiti niti odgoditi. Ono što možemo je, usmjeriti ih da rade u našu korist umjesto da rade protiv nas...

Izvor: Shutterstock

Okrenite univerzalne zakone u svoju korist

Da nas je netko u školi podučavao onome što učimo danas, ne možemo ni zamisliti kako bi putanja našeg života izgledala. Tona nepotrebnog zapinjanja i emocionalnog zapetljavanja u neželjene situacije, odnose sa samim sobom i drugima, samo bi nestala.

Htjeli mi to ili ne, znali kako ili ne, univerzalni zakoni neprestano rade. Njihovo djelovanje ne možemo zaustaviti. Ne možemo ih umanjiti niti odgoditi. Ono što možemo je, usmjeriti ih da rade u našu korist umjesto da rade protiv nas. Za to nam je potrebno određeno razumijevanje i znanje.

Međutim, kada ga usvojite kao lijepu i redovnu naviku, nećete se više nikada pokušati, vratiti na staro, nesvjesno automatsko ponašanje u kojem rasipate svoju dragocjenu energiju i pokrećete univerzalne zakone da rade protiv vas.

Pa evo prvog, jednog od najvažnijih u poticanju poželjnog ishoda, u bilo kojoj okolnosti.

1. Zakon polariteta – Pronađi suprotnu stranu

Vrlo mala skupina ljudi programirana je u svakoj situaciji pronaći i vidjeti što je dobro. Uglavnom, kukamo i žalimo se kako nemamo utjecaja na nešto i time gubimo svoju moć.

Kada gledate u svjetlo, ići ćete za njim. Kada gledate u tamu, opet ćete ići još dublje u nju. Evo kako ćete iz tame, izaći na svjetlo. Pronađite suprotnu stranu i počnite se prema njoj kretati.

Sve u ovom univerzumu ima suprotnu stranu. Razmislite malo. Ako postoji lijepo postoji ružno. Postoji svjetlo i postoji tama. Debeli i mršavi. Bogati i siromašni. Vidite! Sve ima suprotni kraj. Naš je zadatak doći na ljepši kraj u spoznaji da on POSTOJI. Najlakši put je ovaj:

Postavite si pitanje koje vodi na suprotan kraj. Imamo naviku izjavljivati neka stanja kao da su činjenice. A ona to definitivno nisu. Rečenice poput „Ne znam kako...“, „Nemoguće je..“, „..ne vidim način...“ nisu činjenice. One su samo strana na kojoj ne želite biti. Sada usvojite novu naviku:

"Nemoguće je..." – zamijenite s "Što mogu učiniti da ..."

"Ne vidim rješenje..." – zamijenite s "Kako mogu pronaći rješenje..."

"Ne znam kako..." – zamijenite s "Tko su troje ljudi, koji mi mogu pokazati kako..."

2. Zakon relativnosti – Ništa nije kako se čini. Naša percepcija boja svijet i ljude.

Zbog razine svijesti na kojoj jesmo, doživljavamo svijet svatko na svoj način. Gledajući kišni dan, pozitivac će reći: „Predivno da pada kiša, danas ću pročitati svoj omiljeni Sensa magazin", dok će negativac prokomentirati: „Prokleta kiša, opet mi je upropastila dan“. Vidite, nije do kiše, već do onoga tko ju promatra i svojom percepcijom boja ono što samo jest. Nije kiša razlog našeg stanja, već naša misao o toj kiši. Kada promijenite misao, promijenit će se stanje a s njim i vaša razina energije .

Da bi vaš svijet bio ljepši u odnosu na ono na što nemate utjecaj, naučite PRIHVATITI ono što ne možete promijeniti a ono na što imate utjecaj, nemojte samo promatrati. Djelujte i potaknite promjenu.

Ako ste dovoljno hrabri i znatiželjni, naučite 7 Mindfulness stavova među kojima je i stav prihvaćanje. Uvelike ćete sebi olakšati život kada naučite vidjeti svijet i ljude, bez da ih bojate svojim mislima koje u vama, potiču negativnu emociju i razbacuju vašu dragocjenu energiju.

3. Zakon privlačenja – Univerzum je konobar koji vam donosi pladanj s vašom narudžbom

Jednostavno ću vam dočarati svog konobara. Zamislite da su vaše emocije narudžba, a svemir je konobar koji prima narudžbu. Snaga emocije vibrira toliko jako da ju konobar osjeti u djeliću sekunde. Vrlo brzo reagira i na vaša vrata donosi upravo ono što ste naručili; još više situacija u kojima ćete osjećati svoju tugu, frustraciju ili krivnju.

Nije ipak sve tako crno. Konobar donosi i pladanj divnih delicija. Zamislite da je vaša emocija radosti ili zahvalnosti najfiniji ikad spremljeni janjeći but ili fino marinirani losos. Ne biste li voljeli vidjeti konobara s ovim delicijama na vašim vratima?

U tom slučaju, vaš je zadatak da njegujete emocije radosti, zahvalnosti i ljubavi kako biste primili još više situacija u kojima ćete osjećati iste ove emocije. Zakon privlačenja je samo podzakon. Dominantan zakon na koji odgovara je vibracija naše emocije. Znam, ne vidite ju pa nije lako povjerovati. Samo pogledajte svoju dominantnu emociju u danu i biti će vam jasno zašto je na kraju dana na pladnju to što jest.

Kako najlakše živjeti prema zakonima u svoju korist a ne protiv sebe ?

30 minuta na dan, čitajte literaturu koja vam pomaže da se osjećate ispunjeno, inspirirano i znatiželjno. To će vam pomoći da budete prisutni u trenutku.

Uključite se u neku od mastermind grupa u kojima učite kako koristiti zakone prirode i upravljati svojim mislima i emocijama.

Vježbajte promatrati svoju emociju prije nego konobar pripremi narudžbu. osvijestite ju, propitajte i promijenite. Vaša je. Možete to. I zaslužno uživajte u delicijama svoje narudžbe.

loader