Slavna Oskarovka Gwyneth Paltrow u gotovo svakom intervjuu ističe važnost vođenja zdravog stila života kojem je vjerna od tinejđerskih dana. Osim što obožava jogu i fitness, zagovornica je zdrave i izbalansirane prehrane koja je, kako kaže, zaslužna za njezin besprijekoran ten i figuru. Iako se njezina prehrana uglavnom sastoji od zelenog povrća, voća te namirnica bogatih proteinima, 47-godišnja glumca voli se, s vremena na vrijeme, počastiti slasnom tjesteninom. Špageti carbonara prema njezinu receptu postat oduševit će i najzahtjevnija nepca.

Trik Gwyneth Paltrow za savršene špagete carbonara
Profimedia 

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 3 jaja
  • 200 g parmezana
  • 100 g slanine ili pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • papar
  • sol

Priprema

1. U prokuhanoj slanoj vodi skuhajte špagete.

2. Za to vrijeme na maslinovom ulju prepržite slaninu dok ne postane hrskava. Slanini dodajte usitnjeni češnjak.

3. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i papar. Kad su špageti gotovi, iscijedite ih i  vruće ubacite u smjesu s jajima. Dodajte slaninu i češnjak i sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. Nema potrebe da špagete vraćate na vatru jer će se tijekom miješanja s vrućim špagetima jaja termički obraditi onoliko koliko je potrebno.

PODSJETNIK! Kada umutite zajedno jaja i parmezan, smjesa će vas podsjećati na kajganu, no neka vas to ne buni, jer točno tako i treba izgledati. Ne zaboravite sačuvati šalicu vruće vode u kojoj su se kuhali špageti jer je upravo ovaj dodatak najvažniji za postizanje svilenkaste teksture umaka.