'Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili rikulu, a ona bi već nakon par sati usahla? Tome često možemo doskočiti tako da bilo koju lisnatu salatu dobro operemo i potopimo u hladnoj vodi uz koju kockicu leda. Taj način je super ako ćete povrće pojesti odmah, ali uz pesto povrće možemo sačuvati malo duže', na društvenim je mrežama poručio popularni food bloger Mile Butorac, poznat i kao Hungry Mile, koji je podijelio i svoj recept za ukusne njoke od pire krumpira s pestom od rikule - kako se ništa ne bi bacilo. 

Njoki: 

Kada vam ostane pire krumpira od dan prije samo mu dodajte veliku žlicu masti ili maslaca i jedno jaje pa sve dobro povežite. Krenite dodavati oštro brašno dok ne dobijete mekano ali kompaktno tijesto. Tijesto podijelite na nekoliko dijelova i razvaljajte u 'kobasice', a zatim nožem režite njoke. Kuhajte ih u dosta slane, vrele vode dok ne isplivaju.

Sastojci za pesto:

- 100 g rikule
- šaka oraha/badema/indijskih oraha
- 200 ml maslinovog ulja
- limun (korica i sok pola limuna)
- sol, papar
- malo peršin lista i vlasca
- 2 češnja češnjaka
- 50 g ribanog tvrdog sira
- po želji čilija, ako volite ljuto

Postupak: 

Sve sastojke dodajte u blender i blendajte dok se dobro ne povežu u svilenkast umak. Pesto umiješajte u njoke ili tjesteninu po izboru, ostatak spremite u čistu teglicu, polijte s maslinovim uljem i čuvajte u frižideru.