Piše Sensa.hr

Sastojci:

5 šalica vode ili više

2 ½ šalice kovrčavog kelja

1 šalica nasjeckanog ljubičastog kupusa

2 srednje nasjeckane mrkve

1 šalica narezane hokaido tikve

1 šalica nasjeckanog celera

1 šalica nasjeckanog poriluka

2 šalice miješanog povrća po želji ( brokula, cvjetača, tikvica, špinat...)

1 ½ žličica svježeg đumbira oguljenog i naribanog

 ½ žličice kurkume 1/2 crvenog luka narezanog na kockice

1 režanj svježeg češnjaka 2 žličice Jaggety (prirodne mješavine začinskog povrća)

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

na kraju: šaka svježeg korijandera ili peršina sol po okusu

Priprema:

U lonac za kuhanje dodajte nasjeckani luk, poriluk, đumbir i češnjak te pirjajte oko 2 minute, povremeno miješajući.

Dodajte celer, mrkvu, brokulu i cvjetaču. Pomiješajte i nastavite kuhati oko 3 minute. Dodajte vodu i ostalo povrće te začine.

Zakuhajte do vrenja, smanjite toplinu i nastavite kuhati još nekih 15 minuta dok povrće ne omekša.

Na kraju poslužite s hrpom sjeckanog korijandera ili peršina.

Druga opcija kuhanja ove okrepljujuće juhe je sporo kuhanje na nekoliko sati. Ovu juhu možete jesti s komadićima povrća ili procijeđenu kroz tanku mrežicu ili sito. Ako volite kremastu juhu onda sve sastojke dodajte u blender i smiksajte.