Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Što je zapravo burnout?

Autor Kristina Ercegović
Autor Kristina Ercegović

Iako smo mislili da nam je sasvim jasna definicija „burnouta“, odnosno sagorijevanja na poslu koji je posljedica dugotrajne izloženosti stresu, poduzetnica Kristina Ercegović nam u ovotjednoj kolumni nudi jedan sasvim drugi uvid u ovu problematiku

Izvor: Profimedia

U svibnju nam je gost na 11. Business Cafeu online bio Aljoša Bagola, autor knjige „Kako izgorjeti…“ u kojoj opisuje posljedice burnouta. Ono što me se posebno dojmilo je kad je rekao da ne izgorimo od previše posla (to je u skladu s onim 75-godišnjim istraživanjem što ljude čini sretnima – smisleni rad je uz odnose odgovor), nego od gaženja svojih vrijednosti. Kad idemo protiv sebe.Kad nismo autentični – ja bih dodala kao što je naslov moje knjige kad nismo svoji, jer najjači smo kad smo svoji, a moja prijateljica Mirela, kao da je sad čujem – ona uvijek kaže sve se svodi na vrijednosti.

Izvor: Profimedia

Dakle, do čega je Vama stalo, što je Vama važno. Tko ste Vi. Kakva osoba želite bitiŠto znate, volite i želite raditi. S kime želite raditi. Držite se toga, birajte sve i svakoga sukladno svojim vrijednostima kad ih dobro upoznate i definirate. Sve suprotno dovest će, ako ne do burnouta, onda svakako do nezadovoljstva i unutarnje neispunjenosti.

Izvor: Kristina Ercegović, Story press

Najčitanije

Najnovije

loader