Lava cake jedan je od omiljenih deserata mnogih. Idealnoj kombinaciji biskvita i tekuće čokolade rijetko tko može odoljeti. Ipak, slažu se mnogi, upravo je ukusni lava cake jedan od 'najzeznutijih' kolača čija uspješnost ovisi o - sekundama. U nastavku zato donosimo recept domaćeg chefa Jakova Harambašića, s kojim će vam ova slastica ispasti savršeno svaki put. 

RECEPT:
2 jaja
250 g tamne čokolade
50 g brašna
120 g maslaca
100-150 g šećera (ovisno koliko slatko volite)



POSTUPAK:
Čokoladu i maslac otopite na pari. Jaja i šećer miksati dok ne dobijete pjenu. Dodati smjesi otopljenu čokoladu. Dodati brašno (postepeno). Sve lagano sjediniti silikonskom špatulom. Kalupe za lavu namastiti otopljenim maslacem ( uz pomoć kista/penila) na način da pokrete radite s dna kalupa prema vrhu. Kalupe posipati kakaom. Naliti smjesu do pola kalupa. Peći na 200 stupnjeva 10 minuta.

NAPOMENA: ukoliko volite rogač slobodno dodajte u smjesu!