Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 zapovijedi studentskog života!

Uskoro kreće nova akademska godina. Proživite ju što bezbrižnije i sretnije!

 Izvor: Cosmopolitan.hr

1. Iako svaki vaš kolega s fakulteta nema svoje službeno mjesto za sjedenje, obično svi vole sjediti na 'svom' mjestu, piše Cosmopolitan.hr. Obratite li pažnju na to, izbjeći ćete potencijalne sukobe, a osim toga, zapamtit ćete i gdje sjedi svaki vama zgodan frajer.

2. Kada nešto radite u grupi, ulažete 80% više truda nego što biste ga inače uložili. Razlog tome je što nećete razočarati samo sebe ako se ne potrudite dovoljno, već i ostatak grupe pa slobodno uložite sve sposobnosti kojima raspolažete.

3. Ako nekoga upoznate dok je pijan, potpuno je legitimno idući put praviti se da tu osobu nikada niste upoznali. 'Hej, ja sam Anja, i ne, definitivno nismo zabrijali na onom partyju kod Marka...'

4. Nemojte jesti hranu vaše cimerice/cimera bez pitanja. To je jednostavno bonton i pristojnost.

5. Niti jednog vašeg profesora nije briga koliko još obaveza imate iz ostalih kolegija. Već imate 3 kolokvija idućeg tjedna, a još morate pisati dva seminara koje ste silno htjeli jer vas teme zapravo zanimaju? Bit će vam to odlična lekcija iz upravljanja i organizacije vremena.

6. Neki kolegiji zahtijevat će vašu 100-postotnu prisutnost na predavanjima, dok ćete što se nekih drugih tiče biti puno uspješniji ostanete li doma i učite. Naučite na vrijeme prepoznati kolegije koji su gubljenje vremena.

7. Pokušajte ne pobjesniti svaki put kada se netko od vaših kolega sjeti imati konzultacije s profesorom jedan na jedan, usred predavanja. Ili kada progovori onaj jedan koji je redovito najpametniji i koji ne može a da ne drži monologe svaki put kada uspije doći do riječi. Jednostavno ih ignorirajte!


Magazin

Royals