Od čokolade su bolje samo - tri vrste čokolade u jednom obroku. Upravo je takvu poslasticu pripremio 23-godišnji chef Jakov Harambašić, vlasnik fast food restorana Chef DJ. 'Ukoliko su vam same kreme teške, možete ispeći klasični čokoladni biskvit, ohladiti ga i mrvljenoga posložiti na dno čašice, prije kreme. U slast!', poručuje Jakov, čiji vam recept za tris cake u čaši donosimo u nastavku. 

Potrebno:

1.KREMA: 250 g tamne čokolade, 250 ml vrhnja za šlag, 40 g maslaca

2.KREMA: 250 g mliječne čokolade, 250 ml vrhnja za šlag, 40 g maslaca

3. KREMA: 250 g bijele čokolade, 250 ml vrhnja za šlag, 40 g maslaca

Preporuka: Kupite kvalitetne čokolade. Cijeli desert ovisi o čokoladi, pa ako idete uštedjeti par kuna, mislim da više izgubite nego dobijete. :)


Postupak:


Sve tri kreme radite odvojeno.

1. Čokoladu i maslac istopiti na pari
2. Vrhnje istući, ali vrlo slabo (neka ostane tekuće)
3. Otopljenu čokoladu dodati vrhnju i sve dobro sjediniti
4. Izlijevati kremu u čašicu sa što veće visine kako bi dobili lijepi mousse
5. Pustiti kremu da se dobro stegne
6. Izliti iduće kreme
7. Postupak ponoviti za sve tri kreme
(Pazite da je krema stvarno dobro stegnuta prije sljedeće, kako se ne bi pomješale).

Dobro ohladite u hladnjaku i poslužite.