Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Recept za čokoladni kolač omiljenog glumca koji vraća u djetinjstvo

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Najljepše uspomene na tanjuru

Izvor: Story Press

Zvijezda serije ‘Moderna obitelj’, glumac Jesse Tyler Ferguson lud je za hranom, pa tako s najboljom prijateljicom Julie Tanous piše gastro blog, a u ožujku iduće godine izlazi im i kuharica ‘Food Between Friends’. Ovi kulinarski kreativci u zajedničku knjigu skupili su omiljene recepte koje su osmislili tijekom godina i kojima su oduševljavali svoje goste na večerama. Inspiraciju su pronašli u južnjačkoj i kalifornijskoj kuhinji, a tu su i njihova omiljena jela iz djetinjstva, modernizirana na njihov način. “Nas dvoje kulinarski smo supružnici već godinama i jako smo uzbuđeni što ćemo sada postati i debitanti kao autori kuharice”, kaže Jesse.

Izvor: Story Press

ČOKOLADNI KOLAČ S KUKURUZNOM KRUPICOM

ZA KOLAČ:

1 šalica oštrog brašna

½ šalice sitno mljevene kukuruzne krupice

½ šalice kakao praha

1 i ¼ žličice sode bikarbone

¼ žličice soli 1

¼ šalice kristal šećera

1 i ¼ šalice mlaćenice

2/3 šalice biljnog ulja

2 velika jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

Izvor: Story Press

ZA FROSTING:

1 šalica maslaca, na sobnoj temperaturi

3 i ½ šalice prosijanog šećera u prahu

½ šalice kakao praha

3 žlice mlaćenice

¼ žličice soli

2 žličice ekstrakta vanilije

POSTUPAK:

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup veličine 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke. U drugoj zdjeli izmiješajte mlaćenicu, ulje, jaja i ekstrakt vanilije. Ulijte tu smjesu u suhe sastojke. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i pecite između 20 i 25 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne iziđe suha. Za frosting istucite maslac do kremaste strukture, jednu do dvije minute. Postupno dodajte šećer u prahu, kakao i sol - dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte mlaćenicu i ekstrakt vanilije, pojačajte brzinu miksera. Ako je previše kruto, dodajte još malo mlaćenice ili šećera u prahu da se lakše razmaže.

Najčitanije

Najnovije

loader