Slavni chef Wolfgang Puck - koji posljednjih 26 godina vodi catering za najpoznatiju oskarovsku zabavu, slavni Guvernerov bal - ima novu TV emisiju ‘The Event’, u kojoj gledatelje vodi iza kulisa velikih događanja za koja hranu priprema njegova tvrtka Wolfgang Puck Catering. Neka od takvih događanja koja pratimo u emisiji su dodjela nagrada Ceha glumaca i premijera serije ‘Westworld’. Prateći ‘The Event’, gledatelji će doznati brojne tajne cateringa, ali i svjedočiti neplaniranim situacijama. A jedno od Puckovih popularnih jela za takva događanja je terina s povrćem, za koju i on sam kaže da je “impresivna te na neki način posebna i drukčija”.

recept pečena terina mrkva
KATHRIN KOSCHITZKI 

Sastojci

6 žlica maslaca, plus dodatno za kalup
900 g mrkve
½ šalice vode
sol, svježe mljeveni papar
180 g mlade brokule
120 grama klobuka shiitake gljiva narezanih na trakice
5 velikih jaja
1 i ½ šalica ribanog cheddar sira

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 °C. U velikoj, dubokoj tavi rastopite 4 žlice maslaca. Dodajte mrkvu i vodu. Poklopite i ostavite dinstati na slaboj vatri uz povremeno miješanje dok mrkva ne omekša, oko 30 minuta. Maknite poklopac, pojačajte temperaturu i kuhajte dok višak vode ne ispari. Posolite i popaprite. U drugoj tavi rastopite žlicu maslaca. Dodajte brokulu, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri dok ne omekša, oko dvije minute. Posolite i popaprite te prebacite u zdjelu. Lagano istucite jedno jaje i umiješajte ga u brokulu. Očistite tavu i rastopite preostalu žlicu maslaca. Dodajte shiitake gljive, posolite i popaprite te kuhajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko pet minuta. Kalup za kruh dimenzija 21,5 x 10 cm obložite folijom te namastite maslacem. Ohlađenu mrkvu narežite na kolutiće. Lagano istucite preostala 4 jaja te ih dodajte u mrkve, kao i shiitake gljive, cheddar, sol i papar. Pola mješavine s mrkvom razmažite u kalup u jednakom sloju. Na to stavite brokulu. Premažite ostatkom mješavine mrkve te zagladite površinu. Kalup za kruh stavite u veliki lim za pečenje. Dodajte kipuće vode do polovice visine kalupa za kruh. Pecite oko sat i 15 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi 10 do 15 minuta. Terinu izvadite na tanjur i režite na kriške debljine oko 2,5 centimetara.