Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

‘Emily in Paris' nominacije za Zlatni Globus, a ‘Euphoriji'’ niti jedna?

Autor Sara Schmidt
Autor Sara Schmidt

Ili kako bi Parižani rekli: ‘C’est très tragique

Izvor: Cosmopolitan.hr

Nominacije za Zlatni Globus, poput nominacija za Oskare, nešto je što, iako im ne želimo pridavati previše važnosti, jednostavno moram škicnuti, piše Cosmopolitan.hr

Problem je u tome što se čini kako je razočaranje sve veće i veće, a ono među glumcima i ekipom iza kultnih serija koje još uvijek nisu prepoznate, nezamislivo.

Nemojte nas krivo shvatiti, volimo “Emily u Parizu”. Štoviše, cijelu smo sezonu prožvakali u samo nekoliko dana. S druge strane, smatramo li da serija zaslužuje nominaciju za najbolju komediju u kategoriji televizijskih serija, a Lily Collins nominaciju za najbolju glumicu?

via GIPHY

Problem leži u činjenici da o nominacijama odlučuje otprilike 90 ‘prestižnih’ novinara iliti Hollywood Foreign Press Association grupacije o kojima ne znamo previše osim da je riječ o skupini bijelaca u godinama koje nalažu kako u ovim nominacijama jednostavno nema mjesta za pravedan i ravnopravan ishod. Za razliku od Oskar, koji je u posljednje dvije godine u svoj izbor glasača dodao preko 2000 novih članova, Zlatni Globusi kao da su se odavno prestali truditi biti inkluzivni, moderni i, naposljetku, dati priliku onim kreatorima koji su je ove godine doista i iskreno zaslužili.

Da bi stvar bila još smješnija, čak je i Deborah Copaken, scenaristica serije ‘Emily in Paris’ zbunjena nominacijama.

S time na umu, slijedi nekoliko serija koje 2021. Iz XY razloga i prema odluci glasača, neće dobiti priliku primiti nagradu koju definitivno zaslužuju:

I May Destroy You - 0 nominacija

via GIPHY

Bridgerton - 0 nominacija

via GIPHY

Industry - 0 nominacija

via GIPHY

Little Fires Everywhere - 0 nominacija

via GIPHY

Euphoria - 0 nominacija

via GIPHY

‘I May Destroy You’ nije prva izvrsna serija koja je pored glasača prošla neprimijećeno. Istu je sudbinu imala i serije ‘The Wire’ koja se trenutno smatra i jednom od najboljih serija svih vremena unatoč tome što tijekom prikazivanja nije dobila niti jednu jedinu nominaciju. Zašto? Zaključite sami.

I, iako nam je drago za niz nominacija koje su apsolutno zaslužene i više nego očekivane, teško je zataškati razočarenje koje osjećamo zbog činjenice da se na tako prestižnoj dodjeli nagrada u jednoj 2021. godini i dalje prije kvalitete gleda spol ili boja kože. Kako god da bilo, mi znamo da oni znaju koliko su cijenjeni i bez zlatnog kipića.

Naposljetku, brojke govore sve.Najnovije