Danas je fašnik, veseli je dan, dajte nam nešto, istjerajte nas van - stih je koji se, barem do ove godine, čuo na svakom koraku u veljači. Danas smo dočekali još jedan fašnik, koji će nažalost, zbog pandemije koronavirusa biti znatno drugačiji. Veliki karnevali i povorke održat će se online putem, a onaj šušur među ljudima ćemo ipak morati pričekati. Ipak, ono što si ne moramo oduzeti su maskiranje i krafne, u kojima unatoč svemu možemo uživati. Nama 'u pomoć' je skočila naša bivša misica Antonija Bračulj, koja nam je otkrila recept za savršene domaće krafne. Ona je za svoju obitelj danas u šest ujutro pekla krafne, a nama je odala svoju tajnu.

Antonija Bračulj je danas u 6 ujutro pekla krafne, a nama je dala recept
Privatni album 

Potrebni sastojci

500 ml mlakog mlijeka

1 svježi kvasca (može i suhi)

1 žlica kristal šećera

To pomiješati s pola brašna

2 jaja

50 ml ulja

700 g glatkoga brašna (350/350) pola aktivirati s kvascem pola dodati nakon dodavanja svih sastojaka

1 žličica soli

1 vanilijin šećer

Limunova korica

Tijesto dizati 60 min onda razvaljati i vaditi krugove, pobrašniti ispod i ostaviti 20-ak min da se dižu. Ugrijati ulje na srednje jako. Staviti u ulje suprotnom stranom od one na kojoj su ležale na stolu.

Ulje (za prženje)

Šećer u prahu (za posipanje)

Punjenje - džem, čokolada ili vanilija

Ja uvijek stavim i malo ruma il malo rakije da ne budu masne. Dobar tek!!!

Unatoč tome što nam okolnosti ne dopuštaju velike povorke i veselje koje fašnik donese svake godine, veselje kod nekih zvijezda nije nestalo. Razgovarali smo s nekoliko zvijezda o tome kako fašnik ove godine izgleda u njihovom domu. Ima tu gusara, vještica, ali i lutkice iz horor filma.