Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Isprobala sam popularne laserske tretmane za mršavljenje. Evo rezultata!

Odlazak 'pod nož' nije bila opcija, pa mi se zamrzavanje masnih stanica, trenutačni svjetski hit kad je u pitanju mršavljenje, činilo idealnim rješenjem za nakupljene masnoće na trbuhu. No zašto ipak nisam bila kandidat za taj tretman i je li uspio moj plan eliminiranja masnoća?

Izvor: Story

Kako ukloniti masnoće bez odlaska pod nož, pitanje je koja me proteklo vrijeme okupira. CoolSculpting ili zamrzavanje masnih stanica trenutačno je najpopularniji tretman u svijetu, pa sam ovu bezbolnu alternativu liposukciji i sama željela isprobati. Poliklinika Bagatin jedina je u Dalmaciji, a jedna od dvije klinike u Zagrebu, u kojoj je moguće obaviti ovaj tretman, koji djeluje na principu kriolipolize, odnosno zamrzavanja i eliminiranja masnih stanica. Naime, kad se dogodi smrzavanje sala ili masnoća, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u određenom vremenu, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Izvor: Shutterstock

Masne se naslage najčešće skupljaju oko struka, na bedrima i koljenima, a upravo su i u mojem slučaju to bila željena područja djelovanja. Dolaskom u Polikliniku Bagatin, međutim, shvatila sam da baš neće 'ići' onako kako sam zamislila, jer ja – sa svim svojim 'viškovima' i nesavršenostima – ipak nisam bila kandidat za CoolSculpting. Naime, moje masnoće ne mogu se 'uštipnuti', a ovaj aparat funkcionira tako da uvlači masnoće u aplikator, koji napravi vakuum, tj. usisa ih, a potom i zamrzava na minus 13 stupnjeva. Nakon tretmana, koji traje od pola sata do 45 minuta, aplikator se skida, a tretirano područje ručno masira kako bi se dodatno potaknula limfa. Kažu mi da se ovaj tretman napravio više od 8 milijuna puta diljem svijeta, a imala sam prilike i vidjeti sjajne prije/poslije rezultate. Zanima li vas više, PROČITAJTE OVDJE

Iako smo odbacili CoolSculpting, moj plan eliminiranja masnoća, celulita i viša tekućine u organizmu dobio je novi 'scenarij'. 

Svaki dolazak u Polikliniku Bagatin počinje konzultacijama, dijagnostikom i izradom plana terapije

U Poliklinici Bagatin nema klasične vage ili mjerenja centimetara krojačkim metrom; ali vam zato 3D skener skenira svaki milimetar tijela i svaku stanicu, a medicinska vaga Seca otkriva 'surovu istinu' o kilogramima, postotku masnoće i vode u tijelu, odnosu masnog i mišićnog tkiva... S obzirom na to da mi je tijelo sklono nakupljanju tekućine, što rezultira večernjim porastom težine na vagi u odnosu na jutro, te s obzirom na činjenicu da mi je trbuh kritična točka, moj obračun s 'viškom' počet će Emerald hladnim laserom, koji će oblikovati tijelo i smanjiti masnoće, potom će uslijediti Med Contour Multipower zbog eliminacije celulita, a ciklus će završiti tretmanom Venus Legacy koji će zategnuti opuštenu kožu. Zbog sklonosti nakupljanju vode, preporučili su mi i nekoliko 'ulazaka' u limfne hlačice, koje imaju drenažni efekt.

Za dva dana dogovorili smo prvi tretman – na Emerald laseru. Za razliku od svih lasera koji griju, Emerald je jedini hladni laser. S obzirom na tvrdokorne masnoće oko trbuha i 'jahačke hlače' na bedrima, plan je bio usmjeriti zrake na ta područje. Kako laser ima čak 10 diodnih glava, u isto vrijeme moguće je tretirati nekoliko kritičnih regija. Pomalo je bilo čudno to što, dok sam ležala 'priključena' na laser, nisam baš ništa osjećala – nema topline, štipkanja, peckanja... Laserske zrake, pojašnjavaju mi u Poliklinici Bagatin, precizno pronalaze i smanjuju masnu stanicu, ekstrahirajući iz nje masnoću i svu nepotrebnu tekućinu, a sve bez oštećenja same stanice. Jedan tretman, dakako, nije napravio čudo, a to – doduše – nisam ni očekivala. Ali nekoliko tretmana jest! Detaljnije o ovom zelenom čudu kojeg sam i sama isprobala možete SAZNATI OVDJE.

U Poliklinici Bagatin kažu kako je broj potrebnih tretmana individualan, no već nakon trećeg, većina pacijentica itekako vidi rezultate. Baš kao i u mojem slučaju, najčešće se preporučuje kombinacija nekoliko tretmana na različitim uređajima, koji – svatko u svom području – daje najbolje efekte. Uspjeh se, međutim, ne mjeri brojkom na vagi, što mnogi prvo gledaju; važniji su izgubljeni centimetri, kao i postotak masnog i mišićnog tkiva u tijelu. Naime, kad je postotak mišićnog tkiva veći u odnosu na masno, tijelo će brže trošiti kalorije, jer mora koristiti više energije za svaku kontrakciju mišića. Osim toga, mišići su teži od masti, pa se nerijetko dogodi da pacijentice ne budu zadovoljne rezultatom na vagi, ali kad uređaji za mjerenje pokažu ostale, važnije parametre, prije svega centimetre i postotak masnog tkiva, oduševljenju nema kraja. No rezultata nema bez pravilne prehrane, pa će onima koji se odluče za žestoki obračun s viškom kilograma, nutricionistica Poliklinike Bagatin izraditi plan prehrane. Tako su i meni sugerirali da do idućeg tretmana, Med Contour Multipowera, pripazim na unos ugljikohidrata. Med Contour Multipower, pojašnjavaju mi, kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju te ima četiri aplikatora i za lice i za tijelo.

S obzirom na to da su meni tretirali dva područja, trbuh i bedra, tretman Med Contourom trajao je sat vremena. Za razliku od Emerald lasera, ovdje aplikator proizvodi toplinu, koža se zagrijava na 42 stupnja, što mi je osobno bilo vrlo ugodno. Nakon prvog tretmana nisam vidjela značajne promjene, ali nije bilo nikakvih nuspojava; jedina razlika bila je što sam češće odlazila na zahod. A to je, objasnili su mi, jako dobro.
Nakon šest tretmana, tri na Emerald laseru i tri na Med Contour uređaju, moj rezultat je bio dva do tri centimetra manje u objumu struka i bokova.

Izvor: Shutterstock

Ostalo je još i učvrstiti novo stanje. Venus Legacy idealan je za učvršćivanje ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice, pa će biti savršen završni touch u mojoj misiji. Zatezanje kože i, posljedično, uklanjanje celulita postiže se, pojašnjavaju mi, zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radio frekvencija stvara u tkivu, tako stimulirajući prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina. Novi kolagen steže kožu, što dovodi do čvršćeg izgleda i osjeta, dok vlakna elastina doprinose gipkosti i elastičnosti kože. 

Ovaj tretman vrlo je popularan među ženama koje su nakon trudnoće uspjele skinuti kilograme, ali mi je kao posljedica ostala 'viseća' koža

Čak i kod žena koje nemaju višak masnih stanica, a žele učvrstiti kožu ili samo 'otopiti' jastučiće ispod stražnjice, Venus Legacy sa svojim vakuumom savršeno funkcionira u toj regiji koja je kod većine žena, pa i mršavica, problematična.

I dok dogovaramo termin za idući tjedan, pogled mi pada na još jedan 'stroj'. Kažu mi da je riječ o aparatu koji radi elektrostimulaciju mišića za lijene, koji ne žele odlaziti u teretanu. Radi na principu magneta koji se stavlja na kritične zone i radi kontrakcije. On neće raditi na snazi mišića, već na njegovom volumenu, što znači da nam može podignuti 'guzu' ili bez znoja i muke definirati trbušne mišiće. Postizanje željene težine (zdrav i human način mršavljenja je jedan kilogram tjedno!), stabilan omjer masnog i mišićnog tkiva te čvrsta koža, parametri su koji definiraju uspjeh u oblikovanju tijela. Uz navedene 'pomagače' i malo (samo)discipline, moguće je, u to sam se uvjerila i sama – lakše nego ikad prije! - dovesti tijelo u red. Prvi korak je odlazaka na konzultacije sa stručnjacima, koje su besplatne i na koje se možete NARUČITE OVDJE!

Izvor: Story

*Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Najčitanije

Najnovije