Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Romanesco juha po receptu uvijek nasmijane zvijezde 'Moderne obitelji'

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Njemu je kuhanje prva ljubav

Izvor: Profimedia

Prva kuharica glumca Jesseja Tylera Fergusona i njegove prijateljice Julie Tanous, koju smo već najavljivali, napokon je ugledala svjetlo dana. ‘Food Between Friends’ na 272 stranice donosi recepte za jela za utjehu, poput piletine s češnjakom, makarona sa sirom i čilijem te tiramisua tres leches. “Kod kuće imam pregršt kuharica koje volim svako malo prelistati i u njima potražiti inspiraciju za nova jela. Priznajem, nikad nisam mislio da će prva knjiga koju objavim biti kuharica. Zamišljao sam da ću napisati memoare ili knjigu zabavnih i duhovitih eseja”, kaže zvijezda serije ‘Moderna obitelj’.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 žuti luk, narezan na tanke polumjesece
5 češanja češnjaka, sitno sjeckanih
2 glavice romanesca (šenona)
5 šalica pilećeg temeljca
1 žličica soli
1 žlica svježeg limunova soka
2 šalice sitno sjeckanih listića peršina

Izvor: Profimedia

Priprema

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte 8 do 10 minuta, dok ne postane mekan i proziran. Dodajte češnjak i nastavite dinstati minutu, dvije, dok ne zamiriše. Dodajte romanesco razdijeljen na manje komade, kratko ga popržite i ulijte pileći temeljac. Romanesco treba biti potpuno prekriven tekućinom pa po potrebi dodajte vode i posolite. Pustite da zavri pa smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta, dok romanesco ne omekša. Pustite da se lagano ohladi, a potom prebacite u blender. Dodajte dio peršina i limunov sok te blendajte na najvećoj brzini. Po potrebi dodajte soli. Ukrasite prženim sjemenkama suncokreta i svježe ribanim parmezanom.

Najčitanije

Najnovije