Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ORGANIZACIJI UDRUGE P.I.N.K. life

Velika podrška za obilježavanje Međunarodnog dana narcisa - Daffodil Day

Poseban značaj imalo je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana narcisa posvećenog svim oboljelima od raka

Izvor: PINK life PRESS

Ove subote, 27. ožujka 2021. u Zagrebu na Trgu Petra Preradovića poznatijeg kao Cvjetni trg, Udruga P.I.N.K. life obilježila je Međunarodni dan narcisa - DAFFODIL DAY. Dijeljenje buketića narcisa uz prikupljanje donacija građana održalo se ove godine uz posebne mjere predostrožnosti te prema uputama Nacionalnog stožera, a iz organizacije same Udruge pobrinili su se da uz covid redare i stupićima označe red kojeg su se odgovorni građani i svi uvaženi uzvanici pridržavali. Paralelno, aktivne su bile i dvije lokacije u City Center one East i City Center one West, te nekoliko štandova po tržnicama Grada Zagreb u kojima se sve također provodilo poštujući sve propisan mjere.

ZNAČAJ OVOGODIŠNJE AKCIJE
Ova akcija u vrijeme pandemije korona virusom ima poseban značaj jer uz edukaciju i senzibiliziranje javnosti, skuplja sredstva za rad i podršku oboljelima od raka koji su sada dodatno rizična skupina i ne mogu svoje preglede obavljati tempom i dinamikom kako im je to inače bilo. Ovom akcijom Udurga stoji iza svih onkoloških bolesnika dajući im nadu da i u najteža vremna uvijek postoji svijetlo i netko tko će im pružiti ruku i zauzeti se i za najmanje stvari u kojima oboljeloj osobi može pomoći.

Izvor: PINK life PRESS

"I ove godine tradicionalno smo se okupili na Međunarodnom danu narcisa - Daffodil dayu uz mjere koje je propisao Nacionalni stožer, pa tako i ove godine prve subote proljeća dijelimo narcise koje su simbol nade u novi život i ozdravljene.", izjavila je predsjednica Udruge Nives Moric.

Svoju podršku ovoj inicijativi dolaskom na Cvjetni trg dali su i mnogi političari te osobe iz javnog života: Tomislav Sokol, EU zastupnik i član posebnog odbora za borbu protiv raka EU Parlamenta koji je istknuo kako je rano otkrivanje raka jedan od najboljih načina kako smanjiti smrtnot od raka, što je jedan od najvećih javnozdravstvenih problema kao u Hrvatskoj tako i u Europi. "Meni je to jedan od osobnih prioriteta rada u Europskom parlamentu budući da sam aktivno sudjelovao u izradi Europskog plana za borbu protiv raka koji je objavljen u veljači ove godine. Ranim otkrivanjem i prevencijom može se spriječiti više o 40% slučajeva pa je to fokus plana. Zalaganjem Europskog parlamenta uspjeli smo povećati Europski proračun za zdravstvo za čak 12 puta, sa 450 milijuna Eura na 5,1 milijardu Eura.", istaknuo je Tomislav Sokol.

Izvor: PINK life PRESS

Događaju su prisustvovali pročelnik Gradskog ured za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Mislav Herman, predsjednik Gradske skupštine i zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba iz kluba HDZ-a Dubravka Brezak Stamać, Kazimir Ilijaš. Događaju se odazvao i Joško Klisović, kandidat SDP-a za Gradonačelnika grada Zagreba te Renato Petek.

Izvor: PINK life PRESS

Štand su posjetili i Zvonimir Troskot, MOST-ov kandidat za Gradonačelnika grada Zagreba te dr. Trpimir Goluža.

Kako je ova inicijativa svoje rođenje imala u Kanadi, i strani dužnosnici su vrlo senzibilizirani o ovoj temi pa su tako svojim dolaskom i pojavljivanjem u mnogom na važnosti dala i Veleposlanica Bugarske, Njezina Ekselencija Genka Vasileva Georgieva.

Da se sve više i mladih zanima za zdravlje te sudjeluju u projektima prevencije, potvrdio je i dolazak mlade influencerice Lorin Nukić na štand u City Centeru one koji s ove godine takođr priključio inicijativi i doprinjeo da što više ljudi ima priliku sudjelovati ovoj hvale vrijednoj akciji.

Najčitanije

Najnovije