Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Poznati food influencer pripremio nam je preukusnu uskrsnu šunku u lisnatom

Donosimo ideje za savršene blagdanske delicije by Hungry Mile

Izvor: Dražen Kokorić
INSTA USKRSNE DELICIJE by Hungry Mile
Izvor: YouTube

Da bi bio food influencer, morao se odreći svoje velike ljubavi – terapijskog rada s djecom iz autističnog spektra. Suočen sa životnom raskrsnicom, Mile Butorac poznatiji kao Hungry Mile odlučio za manje siguran, ali za njega – jedini ispravan put- kuhanje. A Kad Hungry Mile kuha, kuha sa srcem, dajući svakom jelu novu dimenziju, svoj osobni „tač“, detalj koji čini razliku. Popularni food influencer i food stilist doista živi misao da smo ono što jedemo, a on se trudi da to bude uvijek barem mrvicu bolje, ukusnije, drugačije, raznolikije. Kao zvijezda našeg serijala Zvijezda majoneza Insta delicije by Hungry Mile osmislio je četiri jela za uskrsni stol koja će ovaj blagdan učiniti savršenim. Oduševit će vas njegov recept uskrsne šunke u lisnatom tijestu.

Uskrsna šunka - Šunka u lisnatom tijestu (kao wellington)

Izvor: Dražen Kokorić

Sastojci:
1 manja kuhana šunka (do 700 g)
2 pakiranja lisnatog tijesta, u roli
3 žlice Zvijezda majoneze
1 žlica senfa
150 g sira, naribanog (Gouda, Podravec, Cheddar)
1 žumanjak

Priprema:
Šunku stavite u hladnu vodu da stoji neko vrijeme, najbolje preko noći. Skuhajte je u toj istoj vodi i prema želji dodajte lovorov list, klinčiće i papar u zrnu. Prokuhanu šunku ohladite, operite i obrišite pa odstranite kožu i masni dio. Zagrijte pećnicu na 200°C.

Izvor: Dražen Kokorić


Lisnato tijesto razvaljajte na kvadrat i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto namažite Zvijezda majonezom, senfom i pospite sirom. Na sredinu dodajte šunku i omotajte ju lisnatim tijestom, rubove tijesta čvrsto stisnite pa premažite lisnato razvodnjenim žumanjkom. Po želji od viška tijesta modlicama izrežite razne oblike pa ih poslažite po vrhu i opet premažite žumanjkom. 

Izvor: Dražen Kokorić

 Pecite u zagrijanoj pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe boje i ne dobije divnu koricu.

Izvor: Dražen Kokorić


Posluživanje: Uz šunku u lisnatom poslužite rotkvicu i mladi luk ili salatu po želji.

Miletov savjet : šunku možete narezati na šnite, a lisnato tijesto podijeliti na trake pa umjesto jedne velike napraviti male paketiće. Možete pripremiti i namaz od šunke, a tada će vam trebati: kuhana šunka, 2 jaja, manja teglica kiselih krastavaca, Zvijezda majoneza, senf, rotkvice, mladi luk i celer u stabljici + blender da sve to poveže.

Izvor: Dražen Kokorić

*Sadržaj donosimo u suradnji s Zvijezda majonezom.

Najčitanije

Najnovije