Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Albina Grčić: 'Konačno slobodna!'

Nakon sedam godina nošenja dioptrijskih naočala i leća, Splićanka je svoj problem s vidom riješila baš u najboljem trenutku, uoči nastupa na Eurosongu s pjesmom 'Tik Tok'

Izvor: Klinika Svjetlost

Pogledajte

00:26
Albina Grčić u Klinici Svjetlost
Albina Grčić u Klinici Svjetlost
Izvor: Story
Izvor: Story

'Moram priznati da nisam toliko intenzivno razmišljala o laserskom skidanju dioptrije, već da je do odluke došlo sasvim spontano. Naime, posjetila sam Kliniku Svjetlost u Splitu kako bih obavila rutinski pregled vida, no liječnik mi je ukazao na mogućnost dugoročnog rješenja mojeg problema, skidanje dioptrije najmodernijim laserom, pa sam ugrabila priliku i bez razmišljanja obavila taj zahvat', otkriva pjevačica Albina Grgić novost u svojem životu. Kao ovogodišnja predstavnica Hrvatske na izboru za Eurosong, Albina ima puno posla oko promocije pjesme 'Tik Tok', što uključuje i veliki broj nastupa i pojavljivanja pod intenzivnim svjetlima i reflektorima, a u takvim joj uvjetima, kaže, leće jako smetaju, a naočale nisu praktične iz estetskih razloga.

Dr. sc. Adi Pašalić iz Klinike Svjetlost kod Albine se odlučio za laser LASIK, koji je i inače najčešći izbor kirurga zbog visoke preciznosti, odličnih i dugotrajno stabilnih postoperativnih rezultata te potpune odsutnosti boli (i za vrijeme operacije i u postoperativnom periodu).

Izvor: Klinika Svjetlost

'Zahvaljujući jako ugodnoj i opuštenoj atmosferi, kakva vlada od prve sekunde kad uđete u Kliniku Svjetlost, nisam osjećala apsolutno nikakav strah ili nedoumicu prije zahvata. Liječnik mi je sve pojasnio i znala sam da sam u sigurnim rukama. Bila sam potpuno opuštena, zahvat je trajao svega nekoliko sekundi, nakon čega sam odmah bolje vidjela svijet oko sebe. Stvarno jedno bezbolno i ugodno iskustvo', kaže pjevačica, koja sada, nakon sedam godina nošenja dioptrijskih naočala, konačno vidi kristalno jasno. Iako joj dioptrija nije bila velika, između minus 1,25 i 1,50 (uz cilindar), Albina je sretna što se riješila tog 'ortopedskog pomagala', ali i troškova koje je redovito morala izdvajati za preglede, mjesečne zalihe leća i higijenskih potrepština za čišćenje i održavanje istih.

Izvor: Klinika Svjetlost

Uz minimum poštovanja postoperativnog protokola, koji se odnosi na to da pacijent u prvih sedam dana nakon operacije treba voditi računa o higijeni oka, ruku i prostora u kojem živi, kako ne bi došlo do infekcije, lasersko skidanje dioptrije zahvat će koji praktički nema nikakvog rizika. Sto je tisuća puta manja šansa da dobijete infekciju nakon zahvata laserom nego tijekom nošenja kontaktnih leća, pa je, kažu u Klinici Svjetlost, lasersko skidanje dioptrije danas najsigurniji i najčešće izvođeni kirurški zahvat na svijetu. U to se iz prve ruke uvjerila i Albina. Sve više mladih, poput Albine, odlučuje se na skidanje dioptrije, prije svega zbog sporta, izbora budućeg zanimanja ili sličnih razloga. Većina ljudi, čak i oni sretnici koji dobro podnose leće, nakon 20 godina više ih neće moći nositi jer rade traumu na oku. Također, u određenoj dobi čovjek više nema tako finu motoriku pa stavljanje i skidanje leća postaje dodatan problem.

Izvor: Klinika Svjetlost

'S obzirom na sve ono što me čeka – pripreme, nastupi, Eurosong i, nadam se, još puno lijepih stvari – sretna sam što ću u svemu tome moći uživati potpuno opuštena i bez razmišljanja jesam li ponijela duple leće, gdje su mi naočale i imam li dovoljno otopine za čišćenje. Jedna nova sloboda življenja', kaže Albina.

Prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj obavio je upravo prof. dr. sc. Nikica Gabrić, vlasnik Klinike Svjetlost, još prije više od dva desetljeća. U posljednjih 24 godine samo u Klinici Svjetlost Zagreb laserski je skinuta dioptrija s više od 75 tisuća očiju, a u ostale četiri njihove očne klinike (Split, Sarajevo, Banja Luka, Budva) napravljeno je još 25 tisuća operacija.

*Sadržaj nastao u suradnji s Klinikom Svjetlost.

Najčitanije

Najnovije