Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Što kad vam pas pokaže zube, a vi padnete u nesvijest od smrada?

Zdravlje usne šupljine iznimno je važno za zdravlje vašeg psa

Izvor: Pixabay

Nabavljanje psa za mnoge je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu. Svakome od nas pas je velika sreća, izvor radosti, odmor od stresa, ljubav. No, pas zahtijeva i mnogo brige, pažnje, ljubavi i njege i to od najranije dobi. Evo savjeta kako da suživot s vašim psom bude što ljepši i ugodniji.

Važna je prilagodba
Važno je da svom psu od prvog trenutka stvorite okolinu u kojoj se dobro osjeća. Ako ste nabavil štene, treba mu olakašti odvajanje od majke i privikavanje na novi prostor. Nabavite mu odgovarajući krevetić, nekoliko igrački i budite što više uz njega. Dobro se informirajte o navikama svog psa, hrani koju može jesti, obavite potrebne veterinarske preglede i cijepljenje. Prilikom dolaska psića u obitelj, na novi se život treba prilagoditi i on i članovi obitelji. Psima je potrebno najmanje četiri tjedna na prilagodbu, pa ti svakako imajte na umu.

Važan je izbor hrane i grickalica
Važan je izbor hrane i grickalica
Izvor: Pixabay

Kutak za psa
Najbolje je da pas ima svoj kutak u kojem će biti njegov krevetić igračke, posuda za hranu i vodu. Posudice često perite, držite ih uvijek na istom mjestu, a kada pas jede ili pije, nemojte ga ometati. Budite pažljivi s odabirom hrane za psa i nemojte je mijenjati ukoliko nema probavnih poteškoća. Najbolja je opcija gotova hrana koja sadrži sve potrebne nutritivne sastojke za vašeg psa. Hranu mu treba davati uvijek u približno isto vrijeme. Vodu mu mijenjajte nekoliko puta dnevno. Prilikom odabira hrane, vodite računa o dobi, konstrituciji I zdravstevnom stanju psa.

Budite dosljedni i strpljivi
Najvažnije je puno ljubavi, dosljednost i strpljivost. Igrajte se sa svojim psom svaki dan. Najbolje vrijeme za treniranje psa je dok je pas gladan, usamljen ili kad se dosađuje. Često hvalite psa i puno se igrajte. Šetajte
ga onoliko koliko vašem psu treba, za svaku pasminu je drugačije. Barem jednom tjedno vodite svog psa na bučna mjesta, prepuna ometajućih faktora i pokušajte izgrađivati njegovo pouzdanje i pozornost pomoću hrane, igračaka i igre. Ako pas dobro reagira, na takvim mjestima počnite vježbati naredbe poslušnosti ili trikove i to najprije one u kojima je pas najbolji. Puno hvalite svog psa, ne zaboravite ga pohvaliti i za najsitniji uspjeh.

Pogledajte

00:10
Pedigree DentaStick super je izbor
Odaberite pravu dentalnu njegu za svog psa
Izvor: Story press
Izvor: Story press

Rutinska njega svakog dana
Osigurajte svakodnevnu rutinsku njegu zuba. Idealno bi bilo početi kao štene. Četkanje zuba je najučinkovitija metoda, ali možda ćete ipak željeti kombinirati nekoliko različitih metoda. Pedigree DentaStix za svakodnevnu upotrebu pomaže smanjiti nakupljanje kamenca do 80% i pogodan je za štenad. Nakupljanje kamenca temeljni je uzrok ozbiljnijih parodontalnih problema.

Briga o usnoj šupljini

Ako je vaš pas već stariji, potrebno je malo više pažnje zdravlju zuba i kontrola stanja usne šupljine kako biste bili sigurni da je sve u redu. Kao dodatak njege o zdravlju zbua koristite Pedigree DentaStix proizvode koji su razvijeni sa znanstvenicima iz Waltham centra i dokazano su sigurni za redovitu higijenu oralne njege psa.

PedigreeDentaStix za svakog psa
PedigreeDentaStix za svakog psa
Izvor: Story Press

Jednom godišnje kontrolni pregled
Svakako pobrinite se da vaš pas najmanje jednom godišnje podvrgne oralnom zdravstvenom pregledu kod veterinarskog stručnjaka. A oralnu higijenu svog psa možete održavati između pregleda s proizvodima Pedigree DentaStix.

Pažljivo birajte igračke
Osigurajte žvakalice i igračke koje su sigurne za dob i veličinu vašeg psa. Nemojte dopustiti da vaš pas žvače tvrde ili abrazivne predmete (kao što su kosti, tvrde najlonske igračke za žvakanje ili teniske loptice) - oni često oštećuju zube i desni. Pedigree DentaStix asortiman ima širok izbor za sve proizvode za sve veličine pasa i prikladan je za sve živote i pasmine.

Sadržaj donosimo u suradnji s Pedigree DentaStixom

Najčitanije

Najnovije