Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WOW!

MARIJANA BATINIĆ GA OBOŽAVA Potpuno novi Hyundai BAYON

Autor promo
Autor promo

Najnoviji SUV član u Hyundai obitelji

Izvor: promo

Potpuno novi BAYON potpuno je novi crossover SUV dizajniran posebno za Europu. Kao SUV u B segmentu, najnoviji je član Hyundaijeve proširene SUV obitelji. BAYON se odlikuje kompaktnim vanjskim dimenzijama, prostranom unutrašnjošću i dugim popisom pametnih značajki sigurnosti i povezivanja koji ga ističu u tom segmentu. Time BAYON radi iskorak čineći visokotehnološke značajke sigurnosti i povezivanja dostupnima svima.

U skladu s Hyundaijevom postojećom strategijom imenovanja SUV-a, ime BAYON nadahnuto je popularnim mjestom za odmor: Bayonne, glavnim gradom Francuske Baskije i jednim od najljepših odredišta na jugozapadu Francuske. Kako je BAYON dizajniran da udovolji zahtjevima europskog tržišta, tvrtka mu je odlučila dati europsko ime.„Kako popularnost karoserije SUV-a nastavlja rasti u cijelom svijetu, Hyundai je vidio potrebu za agilnim i kompaktnim modelom za lako snalaženje u europskim gradovima, a istovremeno pružajući dovoljno prostora za potrebe kupaca. Značajke povezivanja i sigurnosti vodeće su u klasi, oštar i prepoznatljiv dizajn te integracija Hyundaijeve niskonaponske hibridne tehnologije napona 48 volti čine BAYON istaknutim u svom segmentu - istinskim Hyundaijevim modelom kojeg s ponosom pozdravljamo u našoj ponudi', rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode u Hyundai Motor Europe.

Izvor: promo

Oštar i prepoznatljiv dizajn

BAYON je najnovije dostignuće u dizajnu unutar Hyundai SUV obitelji, prepoznatljiv po neočekivanim i privlačnim proporcijama i snažnim vizualnim značajkama. Nadalje, obuhvaća Hyundai dizajnerski identitet Sensuous Sportiness, definiran skladom proporcija, arhitekture, stila i tehnologije. Ovo najnovije tumačenje Sensuous Sportiness kombinira emocionalne vrijednosti s inovativnim rješenjima.
Sprijeda se na dnu otvara široka rešetka, stvarajući čvrst stav. Sa strane, dinamično rame stvara izgled u obliku klina. Straga, svjetla u obliku strelice podcrtavaju dinamiku stupa, stvarajući široki stav svojim udaljenim položajem. Sveukupno, kutne linije, trokutasti oblici i vodoravne linije u karoseriji vozila i lagana arhitektura ističu širinu i daju BAYON-u snažan, moderan izgled. Uz to, BAYON ima čistu, prostranu i dobro osvijetljenu unutrašnjost. Osobiti je naglasak na udobnosti putnika te povećanju prostora za prtljažnik.

Prostranost i praktičnost
S 411 litara prtljažnika, BAYON se ističe velikom količinom prostora za pohranu, unatoč kompaktnoj veličini. Kao takav, BAYON se ističe svojom prostranošću i upotrebljivošću. Inteligentni poklopac prtljažnika za pokrivanje tereta koji se može pomaknuti duž stražnjeg dijela stražnjeg sjedala pruža dodatne mogućnosti.

Povezivanje i tehnologija vodeća u klasi
Kao i kod ostalih Hyundaijevih modela, BAYON nudi naprednu tehnologiju povezivanja koja se rijetko može naći u tom segmentu, uključujući dostupnost bežičnog zrcaljenja i tehnologiju Hyundai Bluelink®. Nudi najbolji digitalni kokpit u klasi i vrhunske infotainment funkcije, kao i vrhunski Bose audio sustav.

Izvor: promo

Najbolji sigurnosni paket u klasi

BAYON je opremljen Hyundai SmartSense sigurnosnim značajkama i udovoljava najvišim europskim sigurnosnim standardima. Značajke uključuju Navigacijski pametni tempomat (NSCC), Pametnu pomoć za ograničenje brzine (ISLA) i Pomoć pri držanju prometnog traka (LFA).

Performanse i napredak
BAYON se može pohvaliti niskom potrošnjom goriva i visoko konkurentnom emisijom CO2 zahvaljujući obnovljenoj obitelji benzinskih motora Kappa generacije. 1.0 T-GDi je trocilindrični motor s turbo punjačem i izravnim ubrizgavanjem za optimalnu učinkovitost. U kombinaciji s Hyundaijevom jedinstvenom 48-voltnom niskonaponskom hibridnom tehnologijom (48V) s inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT), to rezultira još većom uštedom goriva i učinkovitošću. Na vrhu linije, BAYON je dostupan s motorom od 1,0 T-GDi s 48V i 100 KS ili 120 KS. On se može povezati sa 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT) ili 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT).

Vanjski dizajn
BAYON karakterizira prepoznatljiv vanjski dizajn koji ga jasno odvaja od konkurencije. Jedinstvena dizajnerska rješenja, detalji tehnološkog izgleda i čist izgled ističu ga iz mase.

Sprijeda se na dnu otvara široka rešetka, stvarajući čvrst stav. Trodijelna glavna svjetla u kombinaciji sa usisnicima zraka uspostavljaju jedinstveni izgled i arhitekturu. Vodoravni pojas za usis zraka i DRL utvrđuju širinu, a donja klizna ploča potvrđuje njegov identitet SUV-a.
Sa strane, dinamično rame stvara izgled u obliku klina. C-stup u obliku strelice pruža dinamičnu i neočekivanu arhitekturu. To, u kombinaciji s karakterističnim branicima i oblogama, definira njegov jedinstveni karakter.

Straga, svjetla u obliku strelice ističu dinamiku stupa. Njihov udaljeni položaj stvara široki stav. Uz to, tanka vodoravna crta koja povezuje stražnja svjetla dodatno naglašava širinu i povezuje stražnji i bočni dio jednim potezom. Kutne linije iznad stražnjeg luka ističu volumen, stvarajući živopisan presjek. Snažni stražnji dio i vizualno produženi stražnji prozor pokreću jedinstveni i izražajni dizajn stražnjeg dijela. Puna LED svjetla i pokazivači smjera dovršavaju njegov moderan izgled.

Izvor: promo

Izvor: promo

BAYON je dostupan s 15-inčnim čeličnim kotačima ili 16- ili 17-inčnim aluminijskim naplatcima. Dostupno je ukupno devet vanjskih boja, uključujući novu predstavljenu boju, Mangrove Green. Opcionalni dvobojni krov u Phantom Black također je dostupan s nekoliko vanjskih boja.

Unutarnji dizajn
BAYON ima čistu, prostranu, dobro osvijetljenu unutrašnjost. Snažan je fokus na maksimiziranju udobnosti putnika sprijeda i straga te povećanju prostora za prtljažnik. Unutrašnjost je definirana nizom opreme za povezivanje, uključujući 10,25-inčni digitalni klaster i 10,25-inčni AVN ili 8-inčni Audio zaslon. Putnici mogu imati koristi od LED tehnologije ambijentalnog osvjetljenja integriranog u područje nogu suvozača, donji rub vrata i područja ručki prednjih vrata kao i spremišta ispod središnje konzole.

Pažljivo odabrani neutralni raspon unutarnjih boja i materijala pruža maksimalnu kompatibilnost s vanjskim rasponom boja. Koncept mirne boje i obloge s malim i suptilnim naglascima stvara mirnu atmosferu koja omogućava vozaču da se fokusira. BAYON se standardno isporučuje s unutrašnjošću od tkanine potpuno crne boje, s dvije dostupne dodatne kombinacije boja.

Prostranost i udobnost

Pružajući udobnost i prostor za odlaganje SUV-a, BAYON-ova kompaktna veličina vanjštine i njegova unutrašnjost prikladna za obitelji znače da možete uživati u najboljem iz oba svijeta. Kompaktna veličina i izvrsna vidljivost olakšavaju ulazak i lako rukovanje – a zahvaljujući visokom položaju sjedenja pruža se i onaj siguran i robustan osjećaj koji kupci očekuju od Hyundaijevih SUV vozila.
S 411 litara prtljažnika, BAYON se ističe izdašnim prtljažnim kapacitetom. Kao takav, BAYON se ističe svojom prostranošću i upotrebljivošću. Inteligentni poklopac prtljažnika za pokrivanje tereta koji se može pomaknuti duž stražnjeg dijela stražnjeg sjedala donosi dodatne mogućnosti konfiguriranja prtljažnika..

S dužinom od 4.180 mm, širinom od 1.775 mm i visinom od 1.490 mm (ili 1.500 mm s kotačima od 17 inča), njegove dimenzije postižu savršenu ravnotežu između kompaktnosti i praktičnosti. Međuosovinski razmak je 2.580 mm. Puno mjesta za noge osigurat će i putnicima ugodnu vožnju, bez obzira sjede li na prednjim ili stražnjim sjedalima: putnici sprijeda mogu uživati u 1.072 mm prostora za noge, dok stražnji putnici imaju 882 mm. Kao pravi SUV, BAYON nudi razmak od tla do 183 mm (u kombinaciji s 17-inčnim kotačima), veći od većine ostalih vozila u B segmentu.

Najčitanije

Najnovije