Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE UVIJEK POGODNA ZA PIĆE

Metalnog okusa, puna pijeska: Testirajte koliko je čista voda koju pijete

Voda je namirnica o kojoj najviše ovisimo, a najmanje mislimo o njoj. Utječe na pravilno funkcioniranje našeg organizma i potrebno ju je unositi u adekvatnim količinima. No, jeste li sigurni da svakodnevno pijete čistu i ispravnu vodu?

Izvor: Profimedia

Talog na dnu čaja

Kakvoća vode može biti različita. Može biti ljekovita, "tehnička", koja je u određenim uvjetima pogodna za piće, a može obilovati i teškim metalima i drugim toksičnim supstancama, piše Sensa.hr.

Kakva je voda koju pijete kod kuće iz slavine? Primjećujete li kadtad neobičan, "metalan" okus ili vidite mrvice "pijeska" na dnu čaše?

Autori knjige 'Alka 75 - Kuharica u ravnoteži', Damir Jelenski i Šime Sušić, potiču nas da sami provjerimo ispravnost vode koju piju naši ukućani. "Prokuhajte destiliranu vodu kupljenu u trgovini, filtriranu vodu iz slavine i vodu izravno iz slavine te usporedite rezultate pogledom i okusom."

Nakon toga, savjetuju autori da napravite čak bez šećera od tih triju vrsta prokuhane vode i usporedite okus. Najbolje da ih servirate u staklenim, prozirnim šalicama. "Ako primijetite talog u prokuhanoj vodi izravno iz slavine, možete zaključiti da bi te nečistoće završile u vašem organizmu", pišu autori savjetujući da u tom slučaju ne kupujemo vodu u plastičnim bocama već da razmislimo o filtriranju ili prokuhavanju vode, što je zdravija varijanta i za nas i za okoliš.

Najčitanije

Najnovije