Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMM...

RECEPT DANA Domaće je domaće - Reeina grilana lubenica

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Morate probati!

Izvor: Story Press

Kulinarska TV zvijezda Ree Drummond, poznatija kao The Pioneer Woman, na jesen će objaviti novu knjigu s čak 120 recepata ‘The Pioneer Woman Cooks - Super Easy!’. Kuharicu je najavila na svom portalu i društvenim mrežama te objavila neke njezine dijelove kako bi se obožavatelji domaće kuhinje ove 52-godišnje Teksašanke imali čemu veseliti. “Stavila sam točku na i svoje nove knjige. Uživala sam u njezinu stvaranju i ona odražava moj novi način kuhanja - jednostavno i bez stresa”, poručila je Ree.

Izvor: Story Press

Reeina grilana lubenica

• biljno ulje za grilanje
• 3 žlice kristal šećera
• 1 i ½ žličica morske soli
• korica jednog limuna
• ¼ velike lubenice, narezane na kriške debljine 1,5 cm
• svježi korijandar i kriške limete – za posluživanje

• Zagrijte roštilj na ugljen, premažite rešetke biljnim uljem. Izmiješajte šećer, sol i koricu limuna. Kriške lubenice poredajte u jednom sloju na veliki pladanj. Ostavite sa strane 1 žličicu mješavine soli, a polovicu preostale mješavine pospite po kriškama lubenice. Okrenite kriške i pospite ih s druge strane. Pustite da odstoji 15 minuta. Pritisnite upijajućim papirom kako biste uklonili višak tekućine. Stavite kriške lubenice na gril i ostavite sa svake strane po 2 - 3 minute. Posložite na pladanj za serviranje, pospite ostatkom mješavine soli i korijandrom. Poslužite s kriškama limete.

Najčitanije

Najnovije