Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAPNUO NAM I RECEPT David Skoko u plavoj ribi vidi idealan ljetni ručak

Plava riba uvijek je dobar izbor!

 Izvor: Story Press

Ukusnu i cjenovno pristupačnu srdelu nazivaju i malom morskom kraljicom koja zauzima čak 60 posto cjelokupnog izlova ribe na Jadranu. Sadrži veliku količinu vitamina, proteina i omega-3 masnih kiselina, a budući da se hrani samo planktonom, na sebe ne navlači teške metale, što je čini još zdravijim izborom. Veliki ljubitelj srdele, kao i plave ribe općenito, je naš poznati chef David Skoko. Srdela je, stoga, glavna zvijezda njegovog recepta koji smatra idealnim za ljetne dane, a otkrio ga je samo za čitatelje portala Story.hr. Ako srdeli dodate raštiku i čičoku, uz malo novca, stvorit ćete vrhunsko i zdravo jelo, s potpisom vrhunskog chefa! 

 Izvor: Profimedia

Srdele punjene raštikom i sirom s pireom od čičoke

Namirnice:

srdele butterfly - 1kg
raštika - 300 g
polusuhi kravlji sir - 300 g
kapula - 1kg
čičoka - 1kg
češnjak u granulama
jaja - 10 komada
oštro brašno - 0,5 kg
krušne mrvice - 500 g
ulje - 1l
sol/papar
maslinovo ulje - 1 dcl
maslac - 100 g

Priprema:

Raštiku skuhamo 15 min,ocijedimo te sotiramo na češnjaku i maslinovom ulju. Nakon sotiranja preselimo u sjeckalicu i usitnimo. Sir grubo naribamo i pomiješamo s raštikom. Smjesom raštike punimo sardele na način da na jednu sardelu stavimo punjenje i drugom sardelom poklopimo te paniramo. Panirane sardele poškropimo uljem i pečemo u pećnici 15-20 min na 180 stupnjeva. Čičoku očistimo i skuhamo. U međuvremenu nasjeckamo i prodinstamo luk. Kuhanu čičoku stavimo u blender, dodamo dinstani luk, maslac,začinimo i izblendamo u fini pire.

Namirnice: Srdele butterfly - 1kg Raštika - 300 g Polusuhi kravlji sir - 300 g Kapula - 1kg Čičoka - 1kg Češnjak u granulama Jaja - 10 kom Oštro brašno - 0,5 kg Krušne mrvice - 500 g Ulje - 1l Sol/Papar Maslinovo ulje - 1 dcl Maslac 100 g Priprema: Raštiku skuhamo 15 min,ocijedimo te sotiramo na češnjaku i maslinovom ulju. Nakon sotiranja preselimo u sjeckalicu i usitnimo. Sir grubo naribamo i pomiješamo s raštikom. Smjesom raštike punimo sardele na način da na jednu sardelu stavimo punjenje i drugom sardelom poklopimo te paniramo. Panirane sardele poškropimo uljem i pečemo u pećnici 15-20 min na 180 stupnjeva. Čičoku očistimo i skuhamo. U međuvremenu nasjeckamo i prodinstamo luk. Kuhanu čičoku stavimo u blender, dodamo dinstani luk, maslac,začinimo i izblendamo u fini pire.

Budući da se hrani samo planktonom, na sebe ne navlači teške metale, što ju čini zdravijim izborom

Magazin

Royals