Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

VIDEO Kako, korak po korak, sami napraviti savršene kovrče peglom za kosu?

I kod kuće možete imati frizuru kao iz salona! Pitali smo profesionalce kako se to radi!

Izvor: Robert Gašpert

Kovrče su u modu, no čak i ako smo vješti s nekim od beauty gadgeta za oblikovanje kose, teško je kod kuće dobiti onaj prekrasan rezultat kao iz salona. No, nije nemoguće. Mnoge žene nebrojeno su puta peglom za kosu same sebi pokušale napraviti kovrče. Pogrešna temperatura, krivi pokreti rukom, pogrešan 'hvat' peglom..., tipične su pogreške 'home made' pokušaja, stoga smo u Keune akademiji potražili savjete iz prve ruke – kako napraviti savršene kovrče kod kuće.

Pogledajte

03:54
Kako napraviti kovrče peglom?
Kako napraviti kovrče peglom?
Izvor: Story
Izvor: Story

'Prije oblikovanja peglom ili figarom, kosu treba u potpunosti osušiti. Ovisno o strukturi kose, određujemo i jačinu temperature na uređaju za oblikovanje. Pegle idu i do 230 stupnjeva, no kod tanje kose preporučujem zagrijati peglu na 180 stupnjeva, a kod čvršće strukture kose do otprilike 200 stupnjeva. Nikako ne bih išla na maksimalnu temperaturu', kaže Tea Martina Kraševac Furlan, master trener i edukator u Keune Akademiji.
Prije oblikovanja, svakako preporučuje na mokru kosu nanijeti proizvod za zaštitu od topline, Care Vital Nutrition Termal Cream, a za dodatni styling i Style Salt Mist. Riječ je o spreju za teksturu obogaćenom kristalima soli koji se šire tijekom sušenja, donoseći matirani izgled i više čvrstoće.

Izvor: Robert Gašpert

Izvor: Robert Gašpert


Kolika debljina pramena se uzima? Tea Martina kaže kako to ovisi o debljini kose. Kod tanke kose može se uzeti deblji pramen i dobit ćemo loknu koja će biti opuštenija i veća. Tanji pramen, pak, rezultirat će jačom razinom kovrčanja.
No kako su danas u trendu opuštenije kovrča, pramenovi širine pet centimetara, bit će 'prava mjera'. Peglom se, dakle, obuhvaća pramen određene širine (hvat peglom neka bude uz glavu ili malo niže, ovisno koliki volumen želite, tj. volite li više jače kovrče ili tek lagane valove na vrhovima), pegla se zatvori, okrene i povlači do samo vrha pramena, čime se pramen lomi na određenim dijelovima i nastaje val. Više pogledajte u videu...
Lokne učvrstimo lakom, a iz Keune Akademije preporučuju Style Freestyle lak u spreju sa srednjim učvršćivanjem, jer neće dati ljepljivi i kruti efekt na kosi. Nakon izrade kovrča, kosa se – i nakon nanošenja ovog laka – lako raščešljava i izgleda kao da nije tretirana lakom.
Prirodni gib kosi dat će jedino lak, svi drugi proizvodi za tretiranje, poput krema ili ulja, praktički će samo otežati kosu, a poanta je suprotna – da bude lepršava i volumenizirana.

Izvor: Robert Gašpert

Izvor: Robert Gašpert

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Keune.

Izbor Urednika

Royals