Izgled Angeline Jolie već je godinama tema medija i javnosti. Ova holivudska ljepotica oduvijek se nalazila na listama najzgodnijih i najljepših glumica svijeta, a i žene i muškarci obožavali su apsolutno sve u vezi nje - njezine velike oči, zavodnički osmijeh, zavidnu liniju i tijelo puno tetovaža.

Angelina Jolie
Profimedia 

Svijet je pao u apsolutni trans kada se 2001. godine glumica pojavila u ulozi Lare Croft, a Angelina je postala simbol idealne žene bez mana koja je onda 2005. upoznala svog idealnog muškarca bez mana - Brada Pitta. Snimanje filma 'Gospodin i gospođa Smith' urodilo je novom romansom koju svijet nije očekivao, ali je objeručke prihvatio. Danas svi znamo kako se njihov odnos završio i koliko se ružnih stvari događalo iza zatvorenih vrata, ali to nije promijenilo činjenicu da i dalje upravo njih nazivamo možda i najzgodnijim ljubavnim parom Hollywooda proteklih desetljeća.

Angelina Jolie i Brad Pitt
Profimedia 

A upravo je period razvoda doveo Angelinu u stanje zbog kojeg ju je svijet počeo gledati drugačijim očima. Naime, na njezinu visinu od 170 centimetara, glumica je prije tri godine imala navodno samo 40 kilograma, a svjetski su se mediji pitali što se događa s omiljenom ljepoticom.

Ona je tada govorila da je njezin izgled rezultat stresa (uz razvod od Brada Pitta, u tom ju je periodu pogodila i smrt majke), ali nitko joj nije vjerovao. Opće je mišljenje glasilo da joj je želja biti ovako mršava što je bilo apsolutno neshvaćeno, a vladalo je razmišljanje da time loše utječe na percepciju mladih djevojaka o pogledu na žensko tijelo. 

Sada je popularni magazin Marie Claire napravio članak o njezinoj dijeti uz koju je izgubila više od 15 kilograma. Prehrana joj se temeljila na šačici orašastih plodova i sjemenkama. Navodno je glumica figuru održavala uz mješavinu kvinoje, prosa, chia sjemenki i heljde.

'Angelina je oduvijek obožavateljica sjemenki i žitarica, ali sada je sve podignula na potpunu novu razinu', rekao je prije nekoliko godina jedan izvor dodavši da se glumica pohvalila da joj je upravo zbog žitarica i koža postala sjajnija. U to je vrijeme navodno tijekom dana unosila samo 600 kalorija.

Angelina Jolie
Profimedia 

'Dan bi započela žlicom kokosovog ulja ili šakom sjemenki. Nekada bi preskočila ručak ili samo pojela šaku badema ili gumenih bombona. Više voli proteinske shakeove, nego konkretan ručak. Za večeru je najčešće birala nemasni odrezak i čašu crnog vina', rekao je izvor.

Upravo je ovakvom prehranom došla do izgleda koji mnogi nisu odobravali, ali bez obzira na to, i dalje je većina svrstava u najposebnije glumice koje su kročile u svijet Hollywooda.  

Fotografije glumice koja već godinama osvaja svijet svojim izgledom pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Glumica Angelina Jolie kroz godine