Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS POČINJE RETROGRADNI MERKUR: Trajat će tri tjedna, a ove znakove čeka potpuni kaos

Donosimo vam što kojem znaku donosi posljednji Retrogradni Merkur u godini

horoskop Izvor: Shutterstock

Retrogradni jesenji hod Merkura 2021. počinje danas, 27. rujna i traje tri tjedna, što znači da su pred nama zabune kada su u pitanju komunikacija, vrijeme, razmišljanje, ali i tehnologija.

Dobra vijest je to što je to posljednji retrogradni period Merkura u godini i završava 18. listopada, govoreći nam da možemo zaploviti kroz praznike i do 2022. godine, a da Merkurove ludosti ne odbace našu pozitivnu atmosferu. Saznanje o tome kako će retrogradna jesen Merkura 2021. utjecati na vaš horoskopski znak pomoći će vam u pripremi. Planet Merkur u astrologiji vlada nad svim mentalnim i logičkim stvarima, zbog čega naši planovi, rasporedi, kupovine i razgovori često postaju neuredni tijekom trogodišnjih retrogradnih perioda. Ovog puta Merkur se retrogradira kroz diplomatski i partnerski orijentiran znak Vage. 

Loše komuniciranje i zbunjenost u našem ljubavnom i društvenom životu sad će biti sve prisutniji pa budite posebno ljubazni i jasni u načinu na koji se izražavate. Retrogradnost nas potiče da usporimo kako bismo mogli pregledati i ponovo procijeniti stvari u svom životu. Međutim, tijekom središnjeg tjedna retogradnosti možda ćemo se osjećati dodatno nestrpljivi. Umjesto da u žurbi postupate po svojim idejama, pustite ih da odstoje nekoliko tjedana i tražite neke vanjske perspektive koje će vam pomoći da odmjerite prednosti i nedostatke. Čekanje na velike poteze dok se retrogradni Merkur ne završi, omogućit će vam da to učinite s mnogo više jasnoće.

Povezane vijesti

Ovan

S retrogradnim kretanjem Merkura kroz sektor partnerstva na vašoj karti, važno je provesti dodatno vrijeme razmišljajući o tome kako vaše riječi i postupci utječu na vaše voljene. Neriješeni problemi u vezi vjerojatno će sad isplivati na površinu, što znači da je potrebno govoriti istinu, ali ako to učinite suosjećajno umjesto grubo, to će vam pomoći da izbjegnete nepotrebnu dramu.

Bik
Vaša rutina se okreće naopako tijekom ove retrogradnosti pa Bikovi pokušajte prilagoditi svoja očekivanja i dajte sebi malo slobode kada je u pitanju produktivnost. Usprkos tome, prihvaćanje ovih potresa vezanih za raspored umjesto da im se odupirete mogao bi biti blagoslov jer će vam to dati priliku da pregledate što vam odgovara u odnosu na ono što crpi vaše dragocjeno vrijeme i energiju.

Blizanci
Um s više zadataka mogao bi se osjećati usporeno tijekom ovog povratnog kretanja. Što za blizance znači da ćete morati stisnuti pauzu na svojim strastvenim projektima. Međutim, ovu pauzu možete iskoristiti za ponovno otkrivanje prošlih izvora inspiracije. Kad smo već kod prošlosti, pazite da bivši ne izađu iz retrogradne priče i zatraže drugu priliku! Vratite se samo ako doista osjetite iskru.

Rak
Vaše emocije bi mogle biti pomalo otkačene pod ovim retrogradnim Merkurom, i to bi vas moglo izbaciti iz kolosijeka kod kuće i učiniti da se osjećate kao da se ne možete opustiti. Iskoristite ovo tako da nastojite biti iskreni s vama važnim ljudima ili članovima obitelji i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pasivno – agresivne interakcije samo će pojačati napetost.

retrogradni merkur Izvor: Shutterstock

Lav

Ispričajte se zbog neizbježnih odgađanja unaprijed, jer bi se ova retrogradnost mogla osjećati kao logički nered. Očekujte da će svakodnevna komunikacija biti zbunjujuća, da će vam dolazni sandučić biti prepun i da će vam trebati za sve dvostruko više vremena nego obično. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite s listama obaveza, usporavanje razmišljanja zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavite posao.

Djevica

Ova retrogradnost utječe na financijski sektor vašeg grafikona Djevice, zato izbjegavajte veće kupovine sada – kao što ćete kasnije moći saznati da ulaganje nije ono što ste mislili. Ali iako se kupovine ne savjetuju, sada je pravo vrijeme da pregledate svoje nedavne navike potrošnje i potrudite se uravnotežiti svoj bankovni račun.

Vaga

Uz retrogradiranje Merkura kroz vaš znak Vage, možda ćete otkriti da je teže izraziti se bez osjećaja, kao da gazite na prstima ili lažno predstavljate svoja stajališta i mišljenja. No, razmišljanje o tome kako se predstavljate samo će vas učiniti svjesnijima sebe pa pozovite svoj prirodni osjećaj šarma i diplomacije koji će vam pomoći da se lakše snađete u bilo kojoj društvenoj situaciji.

Škorpion

Prirodno ste u kontaktu sa svojom osjetljivom duhovnom stranom, Škorpionom. Ali tijekom ove retrogradnosti možda će vam biti teško pristupiti tom snažnom osjećaju intuicije ili shvatiti što vam vaša podsvijest pokušava reći. Pokušajte zapisati svoje snove ili vodite dnevnik kroz svoju zbunjenost kako biste kasnije mogli da razmislite o svojim osjećajima kad vam vrijeme da neku perspektivu.

Strijelac

Možda će biti teško ne prepustiti se tračevima u narednih nekoliko tjedana, ali morat ćete dati sve od sebe. Ova retrogradnost se kreće društvenim sektorom vašeg horoskopa pa ako niste oprezni, mogli biste se naći usred neke neuredne grupne dinamike i drame prijateljstva. Umjesto da budete u sve umiješani, usmjerite svoju energiju k izigravanju posrednika i poticanju smirenosti u vašoj društvenoj grupi.

Jarac

Ova retrogradnost probija se kroz vaš radni vijek, pa je dobro vrijeme da zastanete i procijenite gdje stvari stoje u vašoj karijeri umjesto da pokušavate da krenete naprijed u nove napore. Greške će se vjerojatno previdjeti i tijekom ove retrogradnosti, pa odvojite dodatno vrijeme da pregledate svoje profesionalne projekte prije nego što ih podnesete i odložite sve obavezujuće ugovore dok Merkur ne završi svoj tok.

Vodenjak

Retrogradni Merkur ima tendenciju da na naše planove putovanja stisne kočnicu, pa iako možda sanjate o dalekom odmoru, ovo nije najbolje vrijeme za odlazak ili planiranje velikog putovanja. Umjesto da riskirate probleme s prijevozom i neočekivana kašnjenja, više istražite svoje interese.

Ribe

Kao Ribama, često vam je teško jasno vidjeti granice, ali tijekom ove retrogradnosti bit će još teže shvatiti gdje stvari stoje u odnosima. S obzirom na to, sad nije sjajan trenutak da se duboko uključite i investirate u bilo koga, bilo kroz financijski sporazum ili emocionalnu vezu. Zadržite svoje poslovanje za sebe dok se retrogradno ne razjasni i dok Merkur ponovo ne krene direktno.

Povezane vijesti

Magazin

Royals