Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI SE BOJIMO RETROGRADNOG MERKURA, NO NIJE ON TAKO STRAŠAN: Evo koje nam stvari nisu 'zabranjene' u tom periodu

Svi mi već znamo da za vrijeme retrogradnog Merkura neke ljude i situacije moramo izbjegavati, no nitko nam nije rekao da postoje stvari za koje su idući mjeseci i više nego pogodni.

Retrogradni Merkur Izvor: Shutterstock

Pošto Merkur simbolizira mentalnu percepciju, jasno je za zaključiti da je on je sveukupna interpretacija naše subjektivne stvarnosti, naša percepija. Simbolizira način kako razmišljamo i učimo, kako komuniciramo. Sve ove teme u razdobljima retrogradnosti postaju na neki način izraženije i to vrijeme možemo iskoristiti kako bismo osvijestili što nam se događa u umu.

Već smo naučili da za vrijeme retrogradnog Merkura ne kupujemo tehniku, ne potpisujemo ugovore i ne putujemo ako baš ne moramo. No što možemo raditi?

retrogradni merkur Izvor: Shutterstock

 Možemo preispitati jesmo li objektivni ili subjektivni u opažanju i obradi primljenih informacija, reagiramo li na sve što nam dolazi izvana srcem ili glavom. Isto tako možemo osvjestiti jesmo li temeljiti u učenju, iskreni, znamo li slušati, a ne samo pričati, piše Sensa.

Sve teškoće koje ste možda doživjeli uz retrogradni Merkur pokušajte sagledati u svjetlu nužnosti da nešto promijenite u vlastitom ponašanju u svim temama koje simbolizira Merkur.

A za svako preispitivanje trebamo se barem privremeno smiriti, povući iz užurbanosti svakodnevice, odvojiti vrijeme za sebe, meditirati, pročistiti svoje misli.

Povezane vijesti

Magazin

Royals