Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosecco Days – vrhunska talijanska pjenušava vina u srcu Zagreba

Autor promo

Organizatori ovog događanja su udruga Vinoljupci i Talijansko hrvatska gospodarska komora uz potporu Veleposlanstva Republike Italije i Konzorcija za zaštitu imena Prosecco DOC iz Treviza.

teigan-collage - 2021-10-11T132532.855 Izvor: promo

14. i 15. listopada u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojem će svoje pjenušave perjanice prezentirati dvadeset talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Neki od njih – poput Ville Sandi, Bottege i Astorie – već su poznati i etablirani na hrvatskom tržištu pjenušaca, no većina će pjenušavih vina imati svoju hrvatsku premijeru. Organizatori ovog događanja su udruga Vinoljupci i Talijansko hrvatska gospodarska komora uz potporu Veleposlanstva Republike Italije i Konzorcija za zaštitu imena Prosecco DOC iz Treviza.

Cilj ovog vinskog susreta je ojačati postojeće i stvoriti nove poslovne veze između proizvođača Prosecca DOC i hrvatskih vinskih profesionalaca, distributera, trgovaca i HoReCa sektora. Promenadno kušanje vina na rasporedu je oba sajamska dana u periodu od 12 do 18h. Osim predstavnika struke, u vrhunskom Proseccu DOC mogu uživati i svi ljubitelji pjenušavih vina, obzirom da je sajam otvoren za javnost.

Sajam će započeti stručnim predavanjem pod nazivom “Prosecco DOC – prošlost, sadašnjost i budućnost“, koje će održati gđa Andrea Perkov, Generalna direktorica THGK, a tijekom kojeg će se prisutnima obratiti i direktor Konzorcija proizvođača Prosecca DOC g. Luca Giavi 

 Izvor: promo

Na programu će se naći i četiri stručne radionice koje će voditi najpoznatiji hrvatski vinski bloger Nenad Trifunović Vinopija. Prvog sajma održat će se i gala večera pod nazivom „Prosecco & Dijamanti“. Glavne zvijezde ove ekskluzivne priče bit će, naravno, vrhunska pjenušava vina, a uvažene goste očekuje i stručno predavanje o dijamantima, kao i mogućnost isprobavanja dragocjenog nakita, za koje će se pobrinuti jedan od partnera večere – Zlatarna Rodić. Za dobru hidriranost tijekom oba sajamska dana, brine se Romerquelle, voda-partner sajma. 

Italija i Hrvatska susjedne su zemlje koje povezuju duga povijest gospodarske suradnje i snažne poslovne spone. Kada je riječ o proizvodnji, distribuciji i izvozu vina, brojke debelo pretežu u korist Talijana, svjetskih lidera na spomenutom području. Iako su popularni pjenušavci dobiveni od sorte glera u Hrvatskoj već dugo prisutni i vidljivi, prostora za tržišno širenje Prosecca DOC ima više nego dovoljno. Jedan od razloga koji navode na taj zaključak je opći porast popularnosti pjenušavih vina u Hrvatskoj kojem svjedočimo posljednjih nekoliko godina, kao i trend povećanja proizvodnje pjenušaca od strane domaćih vinara.

 Izvor: promo

Na hrvatskom, ali i na ostalim tržištima, Prosecco DOC je zbog dobre cijene i stabilne kvalitete visoko kompetitivan u odnosu na druga pjenušava vina, poput, primjerice, francuskog šampanjca i španjolske cave. Nadamo se da će sajam Prosecco Days motivirati domaće vinare na udruženo tržišno djelovanje, a zatim i na zaštitu i brandiranje domaćih pjenušavih vina – o čemu uistinu mnogo možemo naučiti od Talijana.

U jednoj čaši pjenušca nalazi se navodno 33,3 milijuna mjehurića. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje pjenušavaca da posjete sajam Prosecco Days 14. i 15. Listopada i zajedno s nama provjere istinistost ove tvrdnje. Ulaznice su dostupne putem Entrio sustava, a dodatne informacije o sajmu potražite na facebook.com/Vinoljupci.

Program Prosecco Days

1. dan - četvrtak, 14. listopada 2021

10.00 - 12.30 Prosecco DOC – prošlost, sadašnjost i budućnost (uvod - direktor Konzorcija,
dr. Luca Giavi, predavanje: Andrea Perkov, Generalna tajnica Talijansko -hrvatske
gospodarske komore

Službena inauguracija uz švedski stol i vođenu degustaciju - Veleposlanik Italije, Nj.E.
Pierfrancesco Sacco i direktora Konzorcija za zaštitu imena Prosecco DOC, dr. Luca Giavi

12.00 - 18.00 Kušanje vina
12.00-18.00 B2B
14.30 - 15.30 Radionica (za profesionalce u vinskom sektoru i za javnost)
16.30 - 18.00 Radionica (za profesionalce vinskog sektora i za javnost)
19.30 - 21.30 Diplomatska večera Prosecco DOC & Diamonds (samo na poziv)

2. dan - petak 15. listopada 2021

12.00 - 18.00 Kušanje vina
12,00-18,00 B2B
12.00 - 13.30 Radionica (za profesionalce u vinskom sektoru i za javnost)
14.30 - 16.00 Radionica (za profesionalce vinskog sektora i za javnost)
18.00 - Zatvaranje sajma

Magazin

Royals