Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO SE KRIJE IZA 'SLUŠKINJE': Je li mlada ljepotica doista talentirana ili je uspjela zbog slavne mame?

Nakon 'Squid Game', Netflix opet ima uspješnicu. Mini serija 'Maid' dirljiva je priča o samohranoj majci koja je trenutno jedna od najgledanijih sadržaja na Netflixovoj platformi.

maid Izvor: Profimedia

Kao i svake jeseni, s dolaskom hladnijih dana, dolaze nam i odlični TV sadržaji koje svakako valja popratiti. Bogat TV program, posebno na Netflixu, koji reda hit za hitom, nakon serije 'Squid Game' koja je zaludjela svijet, sad u svom rasporedu ima mini seriju 'Maid' ili 'Sluškinja'.

Iako je u Netflixovom programu od 1. listopada, već je postala omiljena među publikom. Prava američka drama i emocijama nabijena priča govori o mladoj ženi koja bježi usred noći zajedno s djetetom od nasilnog partnera. Bijeg je bio uspješan, međutim sve s čime se glavna junakinja susreće nakon toga, u fokusu je serije.

maid Izvor: Instagram

Jedna od zanimljivih činjenica je i ta da je serija snimljena prema knjizi o istinitoj životnoj priči stvarne Alex, odnosno Stephanie Land. Stephanie je svoju priču odlučila pretočiti u roman 'Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive', objavljen 2019., a vrlo brzo našao se na listi bestselera New York Timesa. S iskustvima koja je Stephanie doživjela lako se mogu poistovjetiti brojne žene pa je i to zasigurno jedan od razloga što je 'Maid' toliko gledana serija.

Također, zašto je ova serija trenutno toliko gledana možda se krije i u zvjezdanoj glumačkoj postavi, kao i producentskoj ekipi. Glumica Andie MacDowell u jednoj je od glavnih uloga, zajedno s kćeri Margaret Qualley, dok je glumica Margot Robbie izvršna producentica. Ono što se nikako ne smije zanemariti je i glumački nastup Margaret Qualley, koja prema kritičarima, savršeno utjelovljuje ulogu samohrane majke Alex. Glavna junakinja odluči prihvatiti posao sluškinje za malu plaću, kako bi uzdržavala sebe i svoje dijete i održala ih podalje od nasilne veze iz koje je pobjegla.

Ova moćna dramska serija surovo prikazuje borbu mlade majke za preživljavanjem kroz emocionalan nastup, ali s dozom humora, odlučne žene koja je spremna na sve kako bi zaštitila svoje dijete.

Prema riječima scenaristice i jedne od izvršnih producentica, Molly Smith Metzler, željelo se što više pratiti stvarnu priču, a istodobno je adaptirati za seriju. Prema Metzler, i kraj priče i sama pouka, ostali su isti i nepromijenjeni kod adaptacije za publiku pred malim ekranima. Iako se za ovu hit seriju ne predviđa druga sezona, Netflix možda posluša iznimno pozitivne reakcije publike i snimi i nastavak Alexine dirljive priče.

U fotogaleriji pogledajte više fotografija glavnih glumaca, kao i fotografije sa seta.

Povezane vijesti

Magazin

Royals